BioenergiaStudio

BIOENERGIA-Studio

Energian tuotantoteknologiaan liittyvänä alueellisena kehittämisympäristönä toimii BIOENERGIA-Studio Haapajärveltä.  Studion muodostavat Haapajärven ammattiopisto, Haapajärven Kehityskeskus Oy, NIHAK, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä jdeu ja Oulun Eteläisen instituutti. Studion yhteistyökumppaneita ovat mm. maatalouden tutkimuskeskus MTT ja Jyväskylän yliopisto sekä VTT. BIOENERGIA-Studion kehittämisympäristön ja tutkimustoiminnan kehittäminen laajassa yhteistyössä maakunnan eteläosan alueella on lähivuosien keskeinen haaste, jossa tarvitaan kaikkia osapuolia.

BioenergiaStudion tutkimus- ja kehittämistyön painopiste on biokaasun valmistaminen maatalouden biomassoista. Näkökulmana ovat maatilat, teknologian valmistajien ja koulutuksen sekä muun osaamisen kehittämisen.

Bioenergiastudion toiminta on integroitunut Haapajärven ammattiopistoon, joka tarjoaa em. tutkimus- ja kehittämistoiminnalle hyvät puitteet ja laitteet. Tutkimusympäristön kehittäminen ja tutkimus- sekä kehittämistiimin laajentaminen sekä monipuolistaminen ovat lähiaikojen merkittävimmät haasteet BioenergiaStudion kehittämisessä. Toiminnalle haetaan myös pysyvyyttä laajentamalla BioenergiaStudion toimijakonsortiota.

Lisätietoja antavat
Hannu Vuorela, puh. 044 4456 125, hannu.vuorela(at)nihak.fi ja
tutkimusjohtaja Juha Keski-Rauska, puh. 040 174 8195, juha.keski-rauska(at)jedu.fi

Nettisivuille pääset tästä