MATCH & REKRY -TAPAHTUMILLE TOIVOTAAN JATKOA

Pyhäjärven keskuskoululla Mirkku Valkolan Vartin vinkit kiinnostivat oppilaita.

Nihakin alueella tammi-helmikuun vaihteessa järjestetyt Match & Rekry -tapahtumat onnistuivat yli odotusten. Neljällä paikkakunnalla kävijöitä oli yhteensä lähes 1200.

May Way -hankkeen urakouluttaja Mirkku Valkolalla oli tehokkaat Vartin vinkit.

– Työpaikkaan pitää laatia yksilöllinen hakemus, jolla osoittaa oman osaamisen ja motivaation. Samaa dokumenttia ei kannata laittaa joka paikkaan, Valkola kertoi.

Hän rohkaisi työnhakijoita ottamaan yhteyttä suoraan yrityksiin. Työpaikoista 80 prosenttia on piilotyöpaikkoja, joita ei laiteta avoimeen hakuun.

Valkolalla on oma urasuunnitteluun keskittynyt yritys. Rekrytointitapahtumissa hän on opastanut työhakemuksen teossa ja laatinut tarvittaessa työnhakijan kanssa valmiin ansioluettelon työhakemuksineen.

– Työnantaja tekee kahdeksan sekunnin aikana päätöksen, tutustuuko hakijaan tarkemmin vai ei. Työhakemuksissa on petraamisen varaa.


Rosa Smed tutustui Nihakiin yritysasiakaspäällikkö Harri Jokelan johdolla.

Tietoa etsimässä

Salmen koulun 9. luokan oppilas Rosa Smed oli ensimmäistä kertaa rekrymessuilla. Tapahtumaa hän kehui loistavaksi.

– Haen tietoa. Oma kattaus kesätyöpaikoista on todella pieni. Täällä on yrityksiä, joilta voin jo nyt kysyä kesätöitä.

Työkokemusta hänellä on päiväkodista, kaupasta ja seurakunnan isosen tehtävistä. Toiveissa on työ, jossa saa olla ihmisten kanssa tekemisissä. Kesätyön hän arveli löytyvän hyvissä ajoin ennen kesää.

Kymmeniä työpaikkoja

Tapahtuman rekryseinällä oli vakituisia, määräaikaisia, lyhyitä ja pitempiä sijaisuuksia sekä kesätyöpaikkoja joka lähtöön:
tuotantopäällikkö, pikaruokayrittäjä, sorkkahoitaja, lehden avustaja, useita myyjän tehtäviä, asiakashankkijoita, fysioterapeutti, lähihoitajia, sairaanhoitajia, autonasentajia, myyntiedustajia, robottihitsaaja, yrittäjä, kauppias, farmaseutti, henkilökohtainen avustaja, hammaslääkäri, työterveyslääkäri, kesätyöntekijöitä, tuotannon työntekijöitä, henkilöautonkuljettaja, lehdenjakaja, metsuri, järjestyksenvalvoja, perhepäivähoitaja, kotisiivoustyöntekijöitä, siivoustyönjohtaja, tarjoilija, kokki, toiminnanjohtaja, suunnittelija, eläinlääkäri, pianonsoiton opettaja, psykologi, hoivayrittäjä, liikunnanohjaaja, kesätöitä kukkatarhalle, cnc-koneistaja ja kotipalvelutyöntekijä.

Rekrytointivastaava Anne Niiranen markkinoi tapahtumassa Ppky Selänteen työpaikkoja ja palveluja.

Suosittu tonnikampanja

Reisjärvellä Kisatien koululla Ppky Selänteen Hamahelmi-arvauskisa toi kävijät rekrytointivastaava Anne Niirasen juttusille. Selänne markkinoi tapahtumassa työpaikkoja ja uutta sähköistä netissä toimivaa Klink-palvelua.

– Tarjolla on vakituisia työpaikkoja ja lyhyempiä sijaisuuksia. Nuoret pääsevät tutustumaan hoitoalan työhön tonnikampanjalla Reisjärvelle, Haapajärvelle ja Pyhäjärvelle. He auttavat ulkoilussa, ruokailussa ja siivouksessa.

Viime vuonna kuntarekryn kautta Selänteelle tuli yli sata kesätyöhakemusta. Nyt haku on maaliskuun 9. päivään saakka.

Opiskeluvinkkejä ja hakuohjeita

Koulutuskeskus Jedun osastolla Riitta Uusivirta kertoi rekrytapahtuman olevan oppilaitokselle oikea paikka verkostoitumiseen.

– Opiskelijat ovat jatkossa entistä enemmän työelämässä. Tarkoitus on, että oman alan työpaikka löytyisi jo opiskeluaikana. Meidän on tärkeä olla esillä yhdessä yritysten kanssa. Yhteistyö on vuorovaikutusta: mitä työelämä haluaa ammatilliselta koulutukselta?

Jedun osastolta kysyttiin opiskeluvinkkejä, hakuohjeita, saako aikaisemmasta koulutuksesta hyvitystä ja kauanko tutkinnon suorittaminen kestää.

Koulutuskuntayhtymä Jedun osastolla Riitta Uusivirta kertoi Jedun monipuolisesta koulutustarjonnasta.

Kasvuyritys tarvitsee tekijöitä

Tehdaseristettyjä ilmanvaihtokanavia Haapajärvellä valmistava BetterPipe Finland Oy tarvitsee työntekijöitä tuotantoon ja laskentaan.

– Työ on teollista valmistamista. Markkinat ovat pääasiassa Etelä-Suomen kasvukeskuksissa. Meidän työntekijöiden keski-ikä on 24 vuotta. Moni on tullut kesätöihin ammattikoulun tai lukion jälkeen ja saanut työpaikan, kertoo Sakari Saastamoinen.

BetterPipen palvelukseen hän meni opiskeluaikana. Datanomi-tutkinnon myötä työ löytyi yrityksen tietokoneiden ja järjestelmien parista.

Rekrytapahtuman Saastamoinen näki tärkeänä yritysten ja työntekijöiden kohtaamispaikkana.

– Verkostoituminen on tärkeää. Täällä on paljon yrityksiä. Rohkeasti vain kysymään firman tekemisiä ja esittelemään omaa osaamista.

BetterPipe Finland Oy:n osastolla Sakari Saastamoisella oli mallikappaleet yrityksen valmistamista ilmanvaihtokanavista.

Rekrytapahtuma tuo työnhakijoita

Kärsämäki-rekryn suunnittelu lähti liikkeelle paikkakunnalla olevan Suomen johtavan betoniteollisuusyritys Lujabetoni Oy:n työvoimatarpeesta. Yrityksellä oli tarjota heti 15 betonityöntekijälle työpaikka. Tilaisuuden jälkeen tehtävästä kiinnostuneita työhakijoita ilmoittautui yli 40.

Rekrytilaisuus pidettiin Lujabetonin tiloissa. Tapahtumassa oli mukana kymmenkunta yritystä esittelemässä toimintaansa. Mukana oli myös Koulutuskuntayhtymä Jedu ja TE-toimisto. Kärsämäen tilaisuudessa kävijöitä oli 120.

Yhteistyöllä eteenpäin

Nihak koordinoi neljällä pakkakunnalla yritysten kohtaamis- ja rekrytointitilaisuuksia yhdessä paikkakuntien yrittäjäyhdistysten kanssa.

– Tapahtumassa oli hyvä toteuttajajoukko. Yrittäjäjärjestöjen lisäksi mukana olivat kunnat, kaupungit, koulut, paikallislehdet ja Yhdessä yrittäen eteenpäin -hanke. Palaute on ollut myönteistä. Kyselyjä tapahtuman jatkosta on tullut paljon. Se on vahva merkki tapahtuman tarpeellisuudesta, kertoi yrityspalvelupäällikkö Timo Liimatainen Nihakista.

Toiveissa on jatkuva, kerran vuodessa toteutettava yritysten ja työnetsijöiden tapaamisfoorumi.

Kärsämäki-rekry järjestettin Lujabetonin tiloissa.

Valokuvia rekrytapahtumista on lisää Nihakin Facebook-sivulla.