Mikko Niskanen NIHAKin viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijaksi


Mikko Niskanen.


Mikko Niskanen
on aloittanut Nihakin viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijana maaliskuun alussa.

Tehtävään kuuluu sisäinen ja ulkoinen viestintä sekä markkinointi. Hän on myös projektiasiantuntijana tapauskohtaisesti määriteltävissä hankkeissa.

– Projektiasiantuntijan tehtävät hankkeissa ovat minulle uusi aluevaltaus. Olen mukana kolmessa varsin erilaisessa hankkeessa, joissa pystyn hyödyntämään laajasti 25 vuoden viestinnän ja markkinoinnin kokemustani.

Markkinointiin hän haluaa tuoda kohderyhmää puhuttelevaa ruohonjuuritason viestiä suoraan asiakkaille ja yrityksille, jotta koko seutukunta hyötyisi Nihakin palveluista yritys kerrallaan.

– Näin saadaan yritykset aktivoitua ja käyttämään Nihakin palveluja. Viestin pitää olla selkokielistä. Yrittäjän on tiedettävä Nihakin palvelut, mitä yrittäjä saa Nihakilta ja mitä palvelut merkitsevät yritykselle. Tämän asian kirkastaminen on tärkeää.

– Onko lähestymiskulma palveluiden tuotteistaminen, digitaalinen viestintä tai joku muu pääaihe, pitää selvittää hanke kerrallaan.

Niskanen sparraa mielellään yrityksiä viestintään liittyvissä kysymyksissä.

Hän on valmistunut Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta graafiseksi suunnittelijaksi. Yrittäjän ammattitutkinnon hän suoritti vuonna 2011.

Työkokemusta on muun muassa mainostoimistosta. Viimeiset yhdeksän vuotta hän on hoitanut useiden yritysten markkinointia ja toiminut kevytyrittäjänä.

Niskanen asuu Kempeleen Juurussuolla muutaman kilometrin päässä Kauppakeskus Zeppelinistä. Hän harrastaa koiria, valjakkoajelua, mökkeilyä, nikkarointia ja matkailua.