NIHAK kehittää yritysten kaupallistamis- ja liiketoimintaosaamista

Vastikään käynnistyneen Luovat ratkaisut -hankkeessa toteutetaan koulutuskokonaisuus, jossa kehitetään yrittäjien ja yritysten henkilöstön kaupallistamis- ja liiketoimintaosaamista. Hankkeen teemoina ovat ajankohtaiset yrityksien kehittämisen osa-alueet mm. viestintä ja sosiaalisen median hyödyntäminen, palvelun ja tuotteen kaupallistaminen, rahoituksen suunnittelu sekä kansainvälinen liiketoiminta pienten yritysten mahdollisuutena.

Uuden hankkeen tavoitteena on toteuttaa erityisesti luovien alojen ja niiden rajapinnoissa toimivien yrittäjien ja yritysten henkilöstön koulutuskokonaisuus. Koulutuksilla edistetään ko. alojen kaupallistamis- ja liiketoimintaosaamista. Koulutuksen sisältöjä voidaan soveltaa kokeiluina, jotka yritykset toteuttavat yhteiskehittämisen keinoin.

Luovat alat kuuluvat niihin harvoihin suomalaisiin kasvualoihin, jotka toimivat moottoreina parhaillaan käynnissä olevan rakennemuutoksen keskellä. Luovien alojen arvostus kasvaa, ja eri toimialojen osaajia tullaan tarvitsemaan entistä enemmän. Tulevaisuudessa luovilla aloilla kuten myös hyvinvointialalla, tarvitaan yhä enemmän yrittäjälähtöisiä ammattilaisia. Taloudellisen taantuman väistyessä luovan alan toiminta tulee levittäytymään myös uusille aloille ja se löytää uusia asiakkaita.

Luovat ratkaisut -hanke toteutetaan ajalla 1.8.2017 – 31.7.2019. Hankkeen hallinnoija on Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry ja osatoteuttajat Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti, Kärsämäen kunta sekä Raahen seutukunta/kehittämiskeskus. Päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

 

Lisätietoja antaa NIHAKin projektipäällikkö Tuomas Anttila, p. 044 4457 007 ja sp. tuomas.anttila@nihak.fi