Seppätecillä Suomessa ainutlaatuinen palvelukonsepti

Seppätec Oy:n Juha Kyllösellä oli vuosia muhinut liikeidea-ajatus, joka perustui Suomessa ainutlaatuiseen palvelukokonaisuuteen – telakaivinkoneiden muutostyöhön metsätyökoneiksi.

Äkkinäinen luulisi suomalaisen metsäteollisuuden, ja siihen liittyvän pitkän perinteen jo luoneen toiminnan, jossa telakaivinkonetta hyödynnettäisiin metsätöissä ja koneelle saataisiin lisäkäyttöä vaihtamalla sesongin mukaan kauha harvesteripäähän.

– Telakaivinkoneita on kyllä muutettu metsähakkuukoneiksi, mutta kaivinkoneen omistaja tai asennustyöntyöntekijä on joutunut tilaamaan komponentteja sieltä ja täältä. Yhden katon alta saatava kokonaispalvelu on puuttunut, Juha Kyllönen tarkentaa tilannetta.

Tilaa ja nouda -palvelu.

Asiakkaan näkökulmasta muutostyön osto on helppoa. Aiemmin työn takuu on kohdistunut käytettävien komponenttien valmistajiin ja asennustyöhön erikseen. Jos jokin komponentti ei kestä käyttöä, se ei ole asiakkaan huoli. Seppätec ottaa kokonaisuudesta vastuun, ja antaa myös takuun tekemisilleen.

– Haluamme näin viestiä toimintamme laatua ja asiakkaana olemisen helppoutta. Varsinaisen metsähakkuuvarustuksen muutostyön lisäksi etsimme asiakkaalle sopivan käytetyn telakaivinkoneen, mikäli asiakas näin haluaa. Ja palvelujanan toisessa päässä on käyttökoulutus ja huolto, hoksauttaa Juha palvelukokonaisuuden sisällöstä.

Hyötyä tarpeeseen

Seppätecin palvelulle on selkeä markkinarako. Kuitupuun korjuussa on kapasiteettitarvetta, ja toisaalta liian monella kallis kaivinkone seisoo tarpeettomana, kun maansiirtotöiden kausi on ohi.

– Meidän tarjoama palvelu avaa monelle uuden tulomuodon. Olemme jo tehneet harvesteripäiden asennuksia sen verran, että tiedämme sen olevan kannattava satsaus telakaivinkoneen omistajalle.

Mutta miten liikeidea realisoitui…

– Olin kypsytellyt asiaa jo vuosikausia, mutta tarvitsin toiminnan realisoitumiseksi tietoa ja sparrausta. Nämä tarpeet täyttyivät NIHAKin Arto Junnon kautta. Meillä oli eri näkemyksiäkin asioista, mutta nyt voin sanoa, että Arto oli avainasemassa nykyisen liiketoiminnan käynnistämisessä. Sain apua liiketoimintasuunnitelman teossa, budjetin laadinnassa ja rahoituskanavien löytämisessä. Vuosien haudutuksen ja Arton asiantuntijapalvelun myötä meillä on nyt liiketoiminnan perustana palvelu, jota ei muualta Suomesta saa, kertaa Juha Kyllönen NIHAK-yhteistyötä ja lopputulosta.

 

Lisätietoja Seppätec Oy:n palveluista: Juha Kyllönen, 0400-287 339, seppatec@gmail.com