Vauhaus – moderni työympäristö yrittäjälle

Vauhaus on nimensä mukaisesti uudenlainen ja innostava luovan työn tila. Palvelu sopii erityisesti tietotyön tekijöille, freelancereille, graafikoille ja suunnittelijoille.

Vauhaus-palveluun sisältyy työtila, tulostus- ja skannauspalvelut, lukittava säilytystila, kahvit ja mahdollisuus kokoustilojen käyttöön sekä Nihakin asiantuntijoiden tarjoamat liiketoiminnan kehityspalvelut.

Mallia maailmalta

Nivalan teknologiakeskuksen toiseen kerrokseen sisustettu työympäristö on ollut Nihakin suunnitelmissa pitkään. Ideoita ja kokemuksia on kerätty muista matalankynnyksen kehitysympäristöistä Helsingissä, Virossa ja Israelissa. Vauhaus-konseptia on tarkoitus laajentaa myös muihin Nihakin alueen kuntiin.

Tehokkuutta työhön

Graafinen suunnittelija Marika Kaarlela innostui uudesta työympäristöstä heti.
– Työni on luovaa yksin pakertamista. Työskentelen printtimedian ja painotuotteiden kanssa. Teen käyntikortit, esitteet, lehdet, raportit ja kirjat kansien suunnittelusta taittoon ja valokuvien käsittelyyn. Työympäristöpalvelu on kuin minulle tehty. Täällä on elämää ympärillä. Se auttaa keskittymään olennaiseen.
– Kotona on houkutuksia ja tekemättömiä hommia. Päivä vierähtää nopeasti iltaan ja edelleen olen työn parissa. Nyt työlle ja vapaa-ajalle on selvät rajat. Täällä työskentelen tehokkaasti ja tunnen olevani tervetullut.
Kaarlelalla on ollut Gekkografia-toiminimi 10 vuotta. Kuusi vuotta sitten hän muutti Helsingin-seudulta takaisin kotiseudulleen Nivalaan.
– Asiakasverkostot ovat muodostuneet vuosien varrella. Asiakkailta saan tekstit, valokuvat ja suunnitelmat, joiden perusteella rupean työstämään aineistoa valmiiksi tuotteeksi.
Parin Vauhaus-viikon jälkeen hän sanoo olevansa inspiroitunut uuden työtilan tarjoamista palveluista. Erityiskehut saa työtilan erilaiset työpisteet, joista voi valita mieleisensä.
– Tämä on edullinen vaihtoehto kotona työskentelyn ohella. Voin tulla tänne silloin, kun haluan.

Vauhaus-työympäristö on toteutettu Pro Studio -hankkeessa, jonka päärahoittaja on Keskipiste-Leader.

 

Lisätietoja: Projektipäällikkö Tuomas Anttila Nivala-Haapajärven seutu Nihak ry, 044 4457 007, tuomas.anttila@nihak.fi