Vauhaus tarjoaa uudenlaisen työympäristön Pyhäjärvellä

Virpi Jaatinen, Pekka Päivärinta ja Sirja Kähärä kehuvat Pyhäjärven Vauhausin monipuolisia työpisteitä ja valoisaa toimistoa.

– Tämä työtila on kuin minulle tehty. Tuon oman läppärin ja puhelimen, kaikki muut tykötarpeet kuuluvat palveluun, ihastelee Kotihoiva Helmin yrittäjä Sirja Kähärä Pyhäjärvellä liikekeskus Voltissa olevia yhteisöllisiä Vauhaus-tiloja.

Äitiysloman jälkeen hän on palaamassa työelämään ja kotipalveluyrityksen kehittämissuunnitelmien pariin.

– Parin tunnin työt tulee nopeasti tehtyä rauhallisessa tilassa. Kotona on aina tekemättömiä kotihommia. Täällä voin keskittyä yrityksen asioihin, tavata asiakkaita ja sopia kotikäynneistä. Ja mikä parasta, täällä on työkavereita.

Kähärä on merkinnyt kalenteristaan maanantaiaamut toimistopäiviksi, jolloin hän on säännöllisesti asiakkaidensa ja kaikkien kotihoidon palveluista kiinnostuneiden tavattavissa Vauhaus-tiloissa.

Vauhaus keskeisellä paikalla

Nihakin Ollintielle avaamat yhteisölliset työtilat ovat olleet etätyöntekijöiden, yksin työskentelevien ja yrittäjien käytössä lokakuusta lähtien.
PehuTec Oy:n toimitusjohtaja Pekka Päivärinta siirtyi tilojen käyttäjäksi ensimmäisten yrittäjien joukossa.

– Kotona työskentelyssä on omat haasteet. Asiakkaiden tapaamiseen tarvitsen erillisen tilan. Nyt minulla on keskustassa toimisto, joka on käytössäni ympäri vuorokauden. Satunnaiseen käyttöön tämä on varsin hyvä, Päivärinta sanoo.

Tätä nykyä hän työskentelee pari päivää viikosta Pyhäjärvellä. Muina päivinä työ vie PehuTecin toimipisteisiin Ylivieskaan, Ouluun tai Espooseen.
Vauhaus-palvelun keskeinen sijainti, yrittäjistä koostuva työyhteisö, viihtyisät tilat sekä palvelun hinta ja laatu saavat Päivärinnalta erityiskehuja.

Monipuoliset palvelut

Pyhäjärven Yrittäjien puheenjohtaja Virpi Jaatinen iloitsee uusien yhteisöllisten työtilojen monipuolistavan paikkakunnan yrittäjien työskentelymahdollisuuksia.

– Naapuripitäjistäkin voi tulla hakemaan Pyhäjärveltä verkostoja ja intoa työskentelyyn. Etätyöntekijälle tämä on loistava paikka. Samassa rakennuksessa on useita yrittäjiä, joiden palvelut tukevat toisiaan.

Jaatinen arvelee, että uuden tilan käyttöönotto vie jonkin aikaa.

– Yrittäjät ovat tottuneet työskentelemään perinteisesti omissa tiloissaan. Yhteinen toimisto on jotain uutta, johon pitää oppia. Tila on sisustuksellisesti erittäin onnistunut ja työpisteet innostavat kokeilemaan erilaisia työskentelytapoja.

Luovan työn tila

Vauhaus on nimensä mukaisesti uudenlainen luovan työn tila. Palvelu sopii erityisesti tietotyön tekijöille, freelancereille, graafikoille ja suunnittelijoille. Palvelun kuukausimaksu sisältää työtilan monipuolisten työpisteiden lisäksi langattoman tietoliikenneyhteyden, tulostus- ja skannausmahdollisuuden.

Vauhaus-työympäristö on toteutettu Pro Studio -hankkeessa, jonka päärahoittaja on Keskipiste-Leader.

– Tilat ovat yrittäjän käytössä ympäri vuorokauden. Kahvinkeittomahdollisuus ja Nihakin asiantuntijoiden liiketoiminnan kehityspalvelut kuuluvat niin ikään palveluun, kertoo hankkeen projektipäällikkö Tuomas Anttila.

VAU!HAUS-palvelun käyttöoikeuden voi ostaa kerrallaan kuukaudeksi tai pidemmäksi ajaksi. Kuukausi hinta on 49,60 €.
Nihakin kunnista tila on yrittäjien käytössä Nivalassa, Kärsämäella ja Pyhäjärvellä. Ensi viikolla palvelu avataan Haapajärvellä osoitteessa Puistokatu 46.