Yrityspalvelut

NIHAK tarjoaa maksuttomia yrityspalveluita Kärsämäellä, Nivalassa, Pyhäjärvellä ja Reisjärvellä.
Asiantuntijamme palvelevat yritystäsi sen kaikissa vaiheissa aina perustamisesta kasvuun ja kansainvälistymiseen.

 

Liikeidean kehittäminen

Liikeidean kehittämiseen kuuluu kannattavuuden arvioiminen ja liiketoimintasuunnitelman teko. Neuvonnan jälkeen yrityksen perustamista suunnitteleva pystyy paremmin harkitsemaan, onko liiketoiminta tarkoituksenmukaista ja kannattavaa, vai pitääkö suunnitelmissa muuttaa jotain. Tarvittaessa yritys voidaan ohjata myös ELY-keskuksen tuotteistettuihin palveluihin.

Rahoituksen järjestelyt

Neuvomme sinua rahoitusvaihtoehdoissa sekä niiden soveltuvuudesta liiketoimintasi tarpeisiin. Tarjoamme henkilökohtaista neuvontaa yrityksen rahoitustarpeiden arvioimiseksi sekä rahoitusvaihtoehtojen löytämiseksi ja hyödyntämiseksi. Lähtökohtana on tunnistaa liiketoimintasi tarpeet sekä kartoittaa niiden pohjalta erilaiset rahoitukseen liittyvät vaihtoehdot ja ratkaisut. Asiantuntijamme käyvät kanssasi läpi liiketoimintasuunnitelmasi ja hankkeiden rahoitustarpeet sekä auttavat halutessasi alustavan rahoitussuunnitelman laadinnassa. Annamme esimerkiksi käytännön apua ja neuvoja rahoitusvaihtoehtojen hakumenettelyihin ja niihin liittyviin asiapapereihin.

Yrityksen perustaminen

Asiantuntijamme antavat henkilökohtaista neuvontaa ja perehtyvät yrityksen perustajan liikeideaan syvällisesti. Erityistä huomiota kiinnitetään liiketoiminnan kannattavuuteen ja rahoitukseen. Yrityspalvelupäällikkömme auttavat yrityksen perustajaa erilaisissa kysymyksissä kuten mahdollisissa lupa-asioissa, yritysmuodon valinnassa sekä perustamisilmoituksen tekemisessä.

 

Kärsämäki & Pyhäjärvi

Arto Junno, yrityspalvelupäällikkö

Arto Junno, yrityspalvelupäällikkö
puh. 044 4457 011
arto.junno at nihak.fi

Kärsämäki
Rannantie 6
86710 Kärsämäki
Pyhäjärvi
Asematie 4 A PL15
86800 Pyhäsalmi

Nivala

Marika Kumpula, yrityspalvelupäällikkö
puh. 046 5040 8480
marika.kumpula at nihak.fi

Nivala
Pajatie 5
85500 Nivala

Reisjärvi

Harri Jokela, yrityspalvelupäällikkö
puh. 050 304 9317
harri.jokela at nihak.fi

Reisjärvi
Reisjärventie 8
85900 Reisjärvi


Kansainvälistymispalvelut

Tarjoamme matalan kynnyksen räätälöidyt palvelut ja asiantuntija-apua kansainvälisen toiminnan suunnittelemisessa, käynnistämisessä sekä nykyisen toiminnan kasvattamisessa.

Kartoitamme yrityksen edellytykset kansainväliseen toimintaan. Asiantuntijamme antavat kartoituksen pohjalta näkemyksiä mahdollisista etenemistavoista sekä niiden vaiheista. Tuemme sinua rahoitusmahdollisuuksien löytämisessä, kontaktien rakentamisessa kohdemaahan sekä erilaisten verkostojen hyödyntämisessä. Kansainvälistymisneuvonnan lisäksi tarjoamme myös apua yrityksen kansainvälistymisen arkipäivän haasteisiin.

Toimimme osana kansallista rahoitus- ja kansainvälistymispalvelupakettia (esim. Business Finland -palvelut). Avullamme voit hakea yrityksenne kansainvälistymisen tarpeisiin mm. messuavustusta ja rahoitusta ostettujen asiantuntijapalveluiden kustannuksiin. Yhteistyössä ulkoministeriön ja Team Finland -toimijoiden kanssa tarjoamme kansainvälisiä verkostoja ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Vientiasiantuntija

Ari Alakangas, vientiasiantuntija
puh. 040 6846 400
ari.alakangas at nihak.fi
NetXport


Mikroyritysten ydinryhmä

Oulun Yliopiston alla vuodesta 2015 toiminut mikroyrittäjyyden ydinryhmätoiminta on 2018 vuoden alusta siirtynyt Nihakin palveluksi.
Ydinryhmä vierailee kiertävällä periaatteella ydinryhmään kuuluvien yritysten tiloissa. Kokoontumiset järjestetään ilta-aikaan ja aiheen päättää kulloinkin vuorossa oleva isäntäyritys. Saat vertaistukea, sparrausta ja kehittämisideoita ydinryhmän muilta yrittäjiltä. Ydinryhmän avulla yritys saa positiivista näkyvyyttä ja vahvan verkoston. Ryhmä kokoontuu kevätkaudella vähintään kolme kertaa ja syyskaudella vähintään kolmekertaa. Ryhmään pääsee mukaan ilmoittautumalla ydinryhmän koordinaattori Marika Kumpulalle.

Ydinryhmän koordinaattori

Marika Kumpula, yrityspalvelupäällikkö
puh. 046 5040 8480
marika.kumpula at nihak.fi

 


VAU!HAUS

Vauhaus on palvelu pienyrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville henkilöille. Palvelu sisältää innostavan luovan työ- ja tapahtumatilan käyttöoikeuden ja muita käytännöllisiä liiketoimintaa tukevia palveluja.

Vauhaus on yrittäjien ja yrittäjyyshenkisten työskentely ja kohtaamispaikka, jossa uudet ideat ja ihmiset kohtaavat. Tila tarjoaa yrittäjälle mahdollisuuden työskennellä ajanmukaisessa yhteisessä työtilassa muiden yritysten kanssa. Tarjoamme työskentelypisteitä itsenäiseen työskentelyyn, mukavia yhteistyöpisteitä ja cowork-kahvilan omassa ”olohuoneessa” sekä kokoushuoneita tärkeitä tapaamisia varten. Vauhaus auttaa yritysten välisen yhteistyön syntymistä ja erilaisten osaamisten yhdistämistä. Vauhaus on myös oppimisympäristö, jonne voit tulla ”sparraamaan” liikeideaasi.

ESITE
KUVAT

Kysy lisää:
044 4457 007
tuomas.anttila@nihak.fi