Yrityspalvelut

Liikeidean kehittäminen

Liikeidean kehittämiseen kuuluu kannattavuuden arvioiminen ja liiketoimintasuunnitelman teko. Neuvonnan jälkeen yrityksen perustamista suunnitteleva pystyy paremmin harkitsemaan, onko liiketoiminta tarkoituksenmukaista ja kannattavaa, vai pitääkö suunnitelmissa muuttaa jotain. Tarvittaessa yritys voidaan ohjata myös ELY-keskuksen tuotteistettuihin palveluihin.

Rahoituksen järjestelyt

Neuvomme sinua rahoitusvaihtoehdoissa sekä niiden soveltuvuudesta liiketoimintasi tarpeisiin. Tarjoamme henkilökohtaista neuvontaa yrityksen rahoitustarpeiden arvioimiseksi sekä rahoitusvaihtoehtojen löytämiseksi ja hyödyntämiseksi. Lähtökohtana on tunnistaa liiketoimintasi tarpeet sekä kartoittaa niiden pohjalta erilaiset rahoitukseen liittyvät vaihtoehdot ja ratkaisut. Asiantuntijamme käyvät kanssasi läpi liiketoimintasuunnitelmasi ja hankkeiden rahoitustarpeet sekä auttavat halutessasi alustavan rahoitussuunnitelman laadinnassa. Annamme esimerkiksi käytännön apua ja neuvoja rahoitusvaihtoehtojen hakumenettelyihin ja niihin liittyviin asiapapereihin.

Yrityksen perustaminen

Asiantuntijamme antavat henkilökohtaista neuvontaa ja perehtyvät yrityksen perustajan liikeideaan syvällisesti. Erityistä huomiota kiinnitetään liiketoiminnan kannattavuuteen ja rahoitukseen. Yrityspalvelupäällikkömme auttavat yrityksen perustajaa erilaisissa kysymyksissä kuten mahdollisissa lupa-asioissa, yritysmuodon valinnassa sekä perustamisilmoituksen tekemisessä.

Kansainvälistymispalvelut

Tarjoamme matalan kynnyksen räätälöidyt palvelut ja asiantuntija-apua kansainvälisen toiminnan suunnittelemisessa, käynnistämisessä sekä nykyisen toiminnan kasvattamisessa.

Kartoitamme yrityksen edellytykset kansainväliseen toimintaan. Asiantuntijamme antavat kartoituksen pohjalta näkemyksiä mahdollisista etenemistavoista sekä niiden vaiheista. Tuemme sinua rahoitusmahdollisuuksien löytämisessä, kontaktien rakentamisessa kohdemaahan sekä erilaisten verkostojen hyödyntämisessä. Kansainvälistymisneuvonnan lisäksi tarjoamme myös apua yrityksen kansainvälistymisen arkipäivän haasteisiin.

Toimimme osana kansallista rahoitus- ja kansainvälistymispalvelupakettia (esim. Business Finland -palvelut). Avullamme voit hakea yrityksenne kansainvälistymisen tarpeisiin mm. messuavustusta ja rahoitusta ostettujen asiantuntijapalveluiden kustannuksiin. Yhteistyössä ulkoministeriön ja Team Finland -toimijoiden kanssa tarjoamme kansainvälisiä verkostoja ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Ari Alakangas, vientiasiantuntija
puh. 040 6846 400
ari.alakangas@nihak.fi

Asiantuntijapalvelut

Mahdollisuuksien mukaan täydennämme yrityspalvelujamme ulkopuolisilla asiantuntijoilla. Ulkopuolisen asiantuntijan palvelu on maksullista, josta NIHAK maksaa noin puolet ja loput maksusta jää yrittäjälle.

VAU!HAUS

Vauhaus on palvelu pienyrittäjille ja yritystoimintaa suunnitteleville henkilöille. Palvelu sisältää innostavan luovan työ- ja tapahtumatilan käyttöoikeuden ja muita käytännöllisiä liiketoimintaa tukevia palveluja.

Vauhaus on yrittäjien ja yrittäjyyshenkisten työskentely ja kohtaamispaikka, jossa uudet ideat ja ihmiset kohtaavat. Tila tarjoaa yrittäjälle mahdollisuuden työskennellä ajanmukaisessa yhteisessä työtilassa muiden yritysten kanssa. Tarjoamme työskentelypisteitä itsenäiseen työskentelyyn, mukavia yhteistyöpisteitä ja cowork-kahvilan omassa ”olohuoneessa” sekä kokoushuoneita tärkeitä tapaamisia varten. Vauhaus auttaa yritysten välisen yhteistyön syntymistä ja erilaisten osaamisten yhdistämistä. Vauhaus on myös oppimisympäristö, jonne voit tulla ”sparraamaan” liikeideaasi.

Kysy lisää:
044 4457 007
tuomas.anttila@nihak.fi