Kansainvälistyminen

TÄSSÄ SINULLE LYHYT KUVAUS NIHAKIN KANSAINVÄLISTYMISPALVELUISTA

Kansainvälistymispalvelumme koostuvat Suomalais-Venäläisen kauppakamarin messu- ja muista palveluista sekä NIHAKin vientiasiantuntijan ja Europe Direct -verkoston palveluista.

VIENTIASIANTUNTIJA

  • Pitää mm. yhteyksiä vientiyritysten asiakkaisiin, järjestää asiakastapaamisia, laatii vientiasiakirjoja, antaa tulkkaus- ja muuta käytännön apua vientiä käynnistettäessä ja kehitettäessä. Asiakas maksaa kustannuksista sopimuksen mukaan.
  • Hankkii asiakkaille projektirahoituksella asiantuntijapalveluna tarpeen mukaan mm. kansainvälistymisstrategioiden laadintaa, messuapua ja -palvelua, tulkkauspalvelua, vierailupalvelua, lakiasiainpalvelua. Asiakkaan omavastuu on 50 % näistä ulkopuolisista kustannuksista. Yhteyshenkilö vientiasiantuntija Ari Alakangas, p. 040 6846 400.

EUROPE DIRECT

  • NIHAK ylläpitää Europe Direct -palvelupistettä Haapajärvellä. Toimisto tarjoaa Eurooppa-tietoa, verkostoitumista ja järjestää mm. matkoja, tapaamisia ja seminaareja sekä alueella että laajemmin, myös ulkomailla. Toimisto välittää tietoa viikkotiedotteella ja infopisteiden kautta eri puolilla aluettamme. Europe Direct hakee projektipartnereita ja auttaa alueen toimijoita mm. rahoitushakemusten ja projektisuunnitelmien laadinnassa. Palveluista peritään asiakkaalta sopimuksen mukainen omakustannushinta. Europe Direct -toiminnasta vastaa toimistopäällikkö Sami Kaarto, p. 044 2748 827

VENÄJÄN VIENTIPALVELU

Venäjälle suuntautuvissa kansainvälistymispalveluissa teemme yhteistyötä Suomalais-Venäläisen kauppakamarin kanssa.
Järjestämme kauppakamarin kanssa mm. seminaareja, messumatkoja ja yrityskontakteja. Teemme myös pienimuotoisia markkinaselvityksiä. NIHAK ry on Oulun Eteläisen seutukuntien muodostaman verkoston Venäjä-koordinaattori. Venäjä yhdyshenkilö NIHAKissa on kehitysjohtaja Matti Puranen, p. 040 356 4711. 

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@nihak.fi