Yritysesittely

Verkkojen rakentajalle NIHAK on tärkeä kehittäjäkumppani

Reisjärven Metsäperältä löytyy maisemakonttori ihan kirjaimellisessa mielessä. Viljapeltojen ja laitumien kupeessa kotipaikkaansa pitää  maakaapeliverkkojen rakentamiseen erikoistunut KNK Networks. 

Joku voisi erehtyä pitämään yrityksen sijaintia syrjäisenä, mutta toimitusjohtaja Antti Niskakoski on toista mieltä. - Tämähän on keskellä meidän toiminta-aluettamme. Työntekijöistä suurin osa on viikot  maastossa eri puolilla Suomea sijaitsevissa työkohteissa, ja suunnittelua tehdään tänä päivänä paljon myös etätyönä.

KNK Networks tuottaa sähköyhtiöille ja verkonrakentajille verkkojen saneeraamiseen ja rakentamiseen liittyviä palveluja. Tarvittaessa yritys hoitaa projektin kaikki vaiheet, suunnittelusta rakentamiseen ja dokumentointiin. Toimintavarma jakeluverkko on yksi sähköenergiasta riippuvaisen yhteiskunnan  peruspilareista. Suuri osa Suomea on Metsäperän kaltaista maaseutua, jossa myrskyjen ja lumikuormien aiheuttamat sähkökatkokset tuovat siitä aika ajoin konkreettisen muistutuksen.

- Tulevaisuudessa suurin osa johdoista pyritään saamaan maan alle. Monilla alueilla työ on vasta alkuvaiheessa, Niskakoski toteaa. Apua eri vaiheissa Suomen talvisää vaikutti osaltaan myös koko yrityksen syntyyn.Kovana pakkastalvena vuonna 1987 yksityisyrittäjä Ahti Niskakoski osui kaivureineen paikalle, kun silloisessa Revon Sähkö Oy:ssä kaipailtiin routaiselle työmaallemontunkaivajaa. Urakat alkoivat seurata toisiaan.

Antti Niskakoski kulki isänsä apuna kaivinkonehommissa jo kouluikäisenä ja toimimyöhemmin itsekin urakoitsijana. Vuonna 2007 hän perusti sisarensa kanssa Koneurakointi Niskakoski Oy:n, joka nykyään KNK Networks-nimisenä työllistää 30 maarakennuksen ja sähköalan ammattilaista.

Niskakoski ei ole epäröinyt eri vaiheissa kääntyä kunnan yrityspalvelujen ja Nihakinpuoleen. - Heiltä olemme saaneet neuvoja ja apua aina kun eteen on tullut muutostilanteita. Yksi sellainen on ollut tilojen laajennus. Viime vuonna konehallin kylkeen valmistuivat uudet toimistotilat, joiden rakentamiseen yritys sai Ely-keskuksen investointiavustusta.Hakemusten laadinnassa arvokasta apua saatiin Nihakin yrityspalvelupäälliköltä Ossi Turuselta.

Koulutusta ja messuja Yritys on ollut myös aktiivinen kouluttaja. Nihakin tuella se on hankkinut esimerkiksi myynti- ja markkinointikoulutusta sekä korttikoulutuksiatyöntekijöille. Niskakoski itse suorittaa parhaillaan yritysjohtajan erikoisammattitutkintoa.

- Opiskelu on välillä haastavaa ajankäytön suhteen. Koulutus on kuitenkin palvellut hyvin myös käytännön työtä. Oma laitekehitys on yksi yrityksen kilpailutekijöistä. Siihen ideoita on käyty hakemassa ulkomaisilta konemessuilta. Nihakin avustamat messumatkat ovat tarjonneet myös tilaisuuden verkottua yrittäjien kesken.

Niskakosken mukaan seudullinen yrityspalvelu toimii hyvänä linkkinä eri rahoituksiakoulutuskanaviin. Hän pitää silti tärkeänä, että omassa kunnassa voi yritysneuvojantavata myös kasvotusten. Muitakin yrittäjiä hän kannustaa hyödyntämään palvelua.- Itse olen todennut hyväksi selvittää muutosten yhteydessä, mitä apuja on saatavilla. Sehän ei maksa mitään, että ottaa rohkeasti yhteyttä ja kysäisee.