Nivalan kaupungin yrittäjäpalkinto 2019 Natural Indigo Finland Oy:lle

Lehdistötiedote 16.11.2019

Vapaa  julkaistavaksi

 

Nivalan kaupungin yrittäjäpalkinto 2019 Natural Indigo Finland Oy:lle

Nivalan kaupungin tämän vuoden yrittäjäpalkinto on myönnetty Natural Indigo Finland Oy:lle. Palkinto luovutettiin Pasi ja Ritva Ainasojalle lauantai-iltana yrittäjätilaisuudessa.

Palkinnonjaon perusteissa kaupunki toteaa, että Natural Indigo Finland Oy tuo rohkeasti perinteisen maatalouden rinnalle uutta liiketoimintaa ja on uranuurtaja morsingon ja indigo-luonnonvärin tuotannossa.

Natural Indigo Finland Oy on perustettu vuonna 2017. Yrityksen päätoimialana on viljellä morsinko-kasvia ja tuottaa siitä uuttamistekniikalla sinistä indigo-väriä. Kiinnostuksen ekologisesti tuotettuun luonnonväriin ovat ilmaisseet useat korkean brändin suomalaiset yritykset, jotka toimivat maailmanlaajuisilla markkinoilla. Indigo-väri on luonnonmukainen vaihtoehto muun muassa tekstiilien värjäykseen.

Natural Indigo Finland Oy toimii Nivalan Aittoperällä. Morsinkoa yrittäjä Pasi Ainasoja kasvattaa 20 hehtaarin peltoalalla. Yritys toimii lähisuvun voimin, jossa vastuualueet on selkeästi jaettu.

Värin erottamiseen tarvittava maatilatason värinerotustegnologia koneineen ja laitteineen on rakennettu yhtiön omana hankkeena ja naapuriavun voimin.

Yrityksen merkittävimmät yhteistyökumppanit tällä hetkellä ovat Aalto-yliopisto, Luonnonvarakeskus Luke ja Helsingin yliopisto. Tärkeänä mentorina on 20 vuotta morsinkoa Englannissa viljellyt Ian Howard, jolta yritys on saanut opastuksen morsigon viljelyyn ja tietotaidon sinisen värin uuttamiseen.

Yrittäjäpalkinnosta Pasi Ainasoja on iloisesti yllättynyt.

-Palkinnolla on minulle suuri merkitys, sillä matka on ollut pitkä. Olemme luomassa uutta liiketoimintaa ja uutta viljelymahdollisuutta Suomeen. Palkinto antaa voimaa jatkoon tällä tiellä.

Palkinnon Ainasoja haluaa jakaa yhdessä suomalaisen maaseudun ja maaseudun ihmisten kanssa.

-Megatrendeihin liittyviä uusia innovaatioita voidaan tuottaa myös maaseudulla, jossa on paljon ideoita, osaamista ja innostusta.

Yrittäjäpalkinnon Nivalan kaupunki on jakanut vuodesta 1978 lähtien.

 

Lisätietoja: Nivalan kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu puh. 040 344 7200

Nivalan kaupungin yrittäjäpalkinnon sai tänä vuonna Natural Indigo Finland Oy. Palkinnon luovuttivat Pasi ja Ritva Ainasojalle (oik.) kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu (keskellä), valtuuston varapuheenjohtaja Jarmo Pihlajaniemi (2. vasemmalta) ja valtuuston puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho (vasemmalla) lauantai-iltana pidetyssä yrittäjätilaisuudessa.