Uusi Matkakahvio avautuu Pyhäsalmella.

Heidi Pennanen (vas.) ja Susanna Nuutinen avaavat uudistetun Matkakahvion ovet maanantaina 1.6. myös kahvittelijoille, jos vain tilatut kalusteet ja tavarat saapuvat ajoissa.

Uudistunut Pyhäsalmen Matkakahvio tarjoaa asiakkaille viihtyisän kohtaamispaikan.

– Asiakkaita tuli jo ikävä, Pyhäsalmen Matkakahvion uudet yrittäjät Heidi Pennanen ja Susanna Nuutinen sanovat ja lisäävät, että juuri asiakkaiden kehotus, että: ”ruvetkaapa tytöt yrittäjiksi”, sai heidät tarttumaan vastuuseen.

Molemmat naiset ovat nimittäin työskennelleet matkahuollon työntekijöinä muutamia vuosia edellisen omistajan aikana ja asiakkaat ovat tulleet jo tutuiksi.

– Ennen kaikkea täällä on ollut rento ja mukava tunnelma, Heidi ja Susanna toteavat.

Idea lähti muhimaan, ja yrittäjävaihdos sujui ainakin asiakkaan näkökulmasta näpsäkästi, vaikka paljon kaikenlaista työtä, siivousta ja järjestämistä, tavaroiden tilaamista, kalusteiden hankintaa sekä suunnittelua ja sumplimista sekä yrityksen perustamiseen kuuluvia hallinnollisia asioita uusille yrittäjille koitui.

Paketti- ja rahtipalvelut ovat jo käynnissä, veikkausta odotellaan ja kahvilan puoli avataan ensi viikon maanantaina sopivasti koulujen loman alkuun.

– Palveluja lisätään toiminnan edetessä. Muun muassa pehmis on meillä uutuutena, Susanna kertoo.

Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:n eli lyhyemmin NIHAKin yrityspalvelupäällikkö Arto Junno saa Susanna Nuutiselta ja Heidi Pennaselta erityistä kiitosta.

– Arto Junno on ollut meille suureksi avuksi koko ajan, yrityksen perustamisessa ja muissakin asioissa, korvaamaton apu. Ilman häntä emme olisi tässä.

Matkakahvion tila on avara ja valoisa. Tuoksuu puhtaalle ja raikkaalle. Uudet kalusteet päivittävät vanhan linja-autoaseman kahvion tähän päivään.

– Kahviossa on nelisenkymmentä istumapaikkaa, riippuu vähän siitä miten sijoitamme pöydät. Meille on tärkeää tarjota asiakkaille siisti ja viihtyisä kohtaamispaikka, Heidi sanoo.

Pyhäsalmen Matkakahvio sijaitsee lähellä rautatieasemaa, joten junan odottajien ei tarvitse kahvion aukioloaikaan värjötellä tuulessa eikä tuiskussa eikä palella pakkasilla, vaan odotellessa voi poiketa kahvikupposelle.

Hieman muuttuneista aukioloajoista ja uusista yhteystiedoista tiedotetaan Pyhäsalmen Matkakahvion Facebook-sivuilla.

(Selänne-lehti 1.6.2019, teksti ja kuvat Anitta Oertel)