Uutiskirje

VAU!HAUTOMO

Onko sinulla tai yritykselläsi uusi yritysidea? Tule mukaan yrityskiihdyttämöön! Tavoitteenamme on auttaa uudet tuote- ja palveluideat mahdollisimman laadukkaasti ja nopeasti liiketoiminnaksi.

Innovaatiosta liiketoiminnaksi!

Hankkeessamme yhtenä osa-alueena on etsiä yrityksillemme soveltuvia kilpailuja. Kilpailuiden kautta on erinomainen mahdollisuus löytää asiakkaita, yhteistyökumppaneita ja sijoittajia. Lähde mukaan, olemme tukenasi kaikissa kisan vaiheissa.

Keväällä 2023 osallistuimme yrittäjien kanssa viiteen eri innovaatiokilpailuun. Tahko Ski Lift Pitch tapahtuman tunnelmista ja kisoihin valmistautumisesta voit lukea täältä.

Hankkeen lisätiedot

  • Nimi VAU!HAUTOMO
  • Rahoitusohjelma: 12.1. Pk-yritystoiminnan vahvistaminen erityisesti digitalisaation ja vihreän talouden näkökulmasta
  • Diaarinumero: A78107
  • Budjetti: 387 928 €
  • Rahoitusviranomainen: Pohjois-Pohjanmaan Liitto
  • Hanke rahoitetaan osana Euroopan unionin Covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Onko sinulla tai yritykselläsi uusi yritysidea? Tule mukaan yrityshautomoon! Tavoitteenamme on auttaa uudet tuote- ja palveluideat mahdollisimman laadukkaasti ja nopeasti liiketoiminnaksi.

Hanke soveltuu yrityksiin ja yrittäjyyttä harkitseviin, jotka kehittävät uusia innovaatioita, tuotteita ja/tai palveluja tai ovat kiinnostuneita uusien innovaatioiden, tuotteiden ja/tai palveluiden kehittämisestä. Alueeseemme kuuluvat Haapajärvi, Kärsämäki, Nivala, Pyhäjärvi ja Reisjärvi

Hankkeen tavoitteena on tarjota NIHAK -alueen yrityksille:
1. Fyysinen sekä digitaalinen yrityshautomo, VAU!HAUTOMO
2. Innovaatioiden kehittämiseen liittyviä työpajoja ja tapahtumia
3. Ensimmäisiä kokeiluympäristojä pilotteja ja referenssejä varten
4. Edistystä markkinointiprosessien digitalisoimiselle
5. Tuki innovatioille kisoihin tai ratkaiseviin neuvotteluihin valmistautuessa
6. Reitti viedä uudet ideat nopeasti ja laadukkaasti kaupalliselle asteelle
7. Selkeät faktatiedot IPR-oikeuksista ja idean suojaamisesta
8. Yhteistyömalleja muiden innovaatioiden kehitysalustojen kanssa

  • Korona tuottaa uusille innovaatioille merkittävän ongelman etenemisessä ja esille pääsemisessä. Ongelmanhelpottamiseksi hankkeessa on vahva painotus digitaalisuudessa. Tähän liittyy  esiintymisen kehittäminen fyysisessä ja digitaalisessa maailmassa kotimaisen ja kansainvälisen etenemisen tukemiseksi.
  • Hankkeessa laajennetaan rahoituskanavien etsiminen koskemaan alueellamme hyödyntämättömiä tai heikosti hyödynnettyjä kanavia. Näitä voivat olla säätiöt, ministeriöt, businessenkelit tai joukkorahoitusalustat.
  • Hankkeen merkittävä lisäarvo on toimia yrityskehitystyötä tekevien ihmisten tukena koronan aiheuttamien ongelmien ja tarpeiden ratkaisemisessa
1.8.2021 – 31.12.2023

Ota yhteyttä

Timo Liimatainen

projektipäällikkö

puh. 044 445 7001
timo.liimatainen@nihak.fi
VAU!HAUTOMO

VAU!HAUS yhteyshenkilö

Marjo Tenhunen

projektityöntekijä, VAU!HAUS -yhteyshenkilö

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Vauhtia uusille liikeideoille 

NIHAKin yrityspalvelut ja VAU!HAUTOMO auttavat startup-yrityksiä rakentamaan uutta liiketoimintaa. Startup-yritykset ovat nuoria, kasvuhakuisia yrityksiä, jotka usein syntyvät jonkin innovaation ympärille. Myös yrityspalvelujen näkökulmasta uuden ja

Lue Artikkeli »

Uusi keksintö antaa buustia kasvuun

Nivalalainen Woodgrow Oy kehitti ratkaisun puuntaimien kasvatukseen kuivilla mailla. Ainutlaatuisesta tekniikasta rakennetaan nyt yhteistyön avulla vientituotetta.   Kun kasvualusta on hyvä ja ravinteikas, kasvin taimi ponkaisee

Lue Artikkeli »