Uutiskirje

Liikeidean kehittäminen

Liikeideasi kehittämiseen kuuluu kannattavuuden arvioiminen ja liiketoimintasuunnitelman teko. Arvioinnin ja henkilökohtaisen opastuksen jälkeen pystyt paremmin harkitsemaan, onko liiketoimintasi tarkoituksenmukaista ja kannattavaa, vai pitääkö liikeideaa kehittää.

Yrityksen toiminta-ajatuksen pitäisi sisältää vastaukset syyt yrityksen olemassa oloon. Jotta liiketoiminta pohjautuisi toiminta-ajatukseen, liikeideassa määritellään kysymykset mitä, kenelle ja miten. Liikeidean pitäisi olla kilpailijoista erottuva, potentiaalisia asiakkaita puhutteleva ja taloudellisesti kannattava.

Liikeideasi kehittämiseen kuuluu kannattavuuden arvioiminen ja liiketoimintasuunnitelman teko. Arvioinnin ja henkilökohtaisen opastuksen jälkeen pystyt paremmin harkitsemaan, onko liiketoimintasi tarkoituksenmukaista ja kannattavaa, vai pitääkö liikeideaa kehittää. Kun olemme yhteistyönä saaneet liikeideasi kehitettyä ja tarvittavat suunnitelmat tehtyä, voimme hyvin pohjustetun työn myötä ohjata yrityksesi esim. ELY-keskuksen tuotteistettuihin palveluihin. Palvelumme on maksutonta ja luottamuksellista.

Liikeidean kehittäminen yrityksen uudistuessa

Liikeidean kehittäminen voi tulla kysymykseen perustettavan yrityksen lisäksi jo toimineen yrityksen uudistuessa. Uusi tuoteinnovaatio tai palveluiden ajanmukaistaminen voi pitää sisällään uusia kohderyhmiä, markkina-alueita tai kilpailutilanteita. Tällöin liikeideaa on hyvä kehittää uudesta näkökulmasta, jotta tuote- tai palvelukehitykseen käytetyt resurssit palautuisivat mahdollisimman pian kassavirtana takaisin. Asiantuntijamme opastavat tässäkin tapauksessa. Muokatun liikeidean myötä päivitetään liiketoimintasuunnitelma budjetteineen ja rahoituskuvioineen.

”Yritysidea oli muhinut vuosia mielessä, mutta NIHAKin Junnon Arton kanssa jutellessa liikeideasuunnitelmat konkretisoituivat liiketoimintasuunnitelmaksi budjetteineen ja rahoituskanavaratkaisuineen.”

Juha Kyllönen
Seppätec Oy

Oli kyseessä perustettava yritys tai jo historiaa omaava liiketoiminta, ole yhteydessä, mikäli mielessäsi on yritysidean kehitys. Sparraamme sinua liikeideasi kanssa henkilökohtaisesti, luottamuksellisesti ja maksutta. Ota yhteyttä suoraan alueesi yrityspalvelupäällikköön.

Kärsämäki & Pyhäjärvi

Arto Junno

Yrityspalvelupäällikkö

Nivala

Marika Kumpula

Yrityspalvelupäällikkö

Nivala

Minna Kontro

Yrityspalvelupäällikkö

puh. 050 3402 124
minna.kontro@nihak.fi
Aloittavan yrittäjän palvelut, yrityksen perustamisneuvonta

Reisjärvi

Harri Jokela

Yrityspalvelupäällikkö