LOGOT

Aluekehityspalvelut

NIHAKin aluekehityspalveluiden tehtävänä on toimia jäsenkuntien elinvoiman ja yritysten liiketoimintaympäristön kehittämisen tukena. Tavoitteena on kasvattaa alueen tunnettavuutta ja jalkauttaa Invest In -toiminta käytännön yhteistoiminnaksi kaikkien jäsenkuntien alueella.

Tällä hetkellä tiedossa on, että NIHAKin alueella on toteutuksen alla tai valmisteilla 5 miljardin euron investoinnit erityisesti vihreän siirtymän energiantuotantoon ja sähköverkkojen rakentamiseen. Näitä seuraavat teolliset investoinnit, mikäli alue on tarpeeksi houkutteleva. NIHAK on kuntien tukena investointihankkeiden mahdollistamisessa ja tavoitteena on verkottaa alueen yritykset mukaan toteutukseen.

Yritysten kannalta alueen kilpailuetu on pätevä ja sitoutunut työvoima, oppilaitosyhteistyö sekä vahva teollinen kumppanuusverkosto. Ilmapiiri kehityshankkeita ja uusia tulijoita kohtaan on positiivinen.

Aluekehitys- ja Invest In -palveluiden asiantuntijana alueesta kiinnostuneita yrityksiä palvelee aluekehityspäällikkö Kimmo Niskanen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:
https://www.nihak.fi/fi/nihakin-aluekehityspalveluista-kuntien-yhteinen-tyokalu-alueen-investointien-vauhdittamiseen/

https://www.nihak.fi/fi/nihak-tasoittaa-tieta-vihrean-siirtyman-investoinneille/

https://www.nihak.fi/fi/suomen-ensimmainen-alueellinen-aurinkovoimapuistokartoitus-valmistunut/

Aluekehityspalvelut

Kimmo Niskanen

Aluekehityspäällikkö