Uutiskirje

Rahoituksen hakeminen

Onko yritykselläsi kehittämisidea tai investointisuunnitelma, jonka toteuttamiseen tarvitsette ulkopuolista rahoitusta?

Tarjoamme henkilökohtaista neuvontaa yrityksesi rahoitustarpeiden arvioimiseksi sekä yritystukien löytämiseksi ja hyödyntämiseksi. Lähtökohtana on tunnistaa liiketoimintasi tarpeet, ja kartoittaa niiden pohjalta erilaiset rahoitukseen liittyvät vaihtoehdot ja ratkaisut. 

Lisätietoa ja lomakepohjia rahoitukseen liittyen löydät myös Yritystulkista:

Yritystuet ja muut rahoituslähteet suunnittelusta toteutukseen

Yritysrahoituksen tarpeet muuttuvat yrityksen kehityskaaren mukana. Asiantuntijamme käyvät kanssasi läpi liiketoimintasuunnitelmasi ja kehitystyön rahoitustarpeet sekä auttavat halutessasi alustavan rahoitussuunnitelman laadinnassa.

ELY-keskus, BusinessFinland, Finnvera, pankki, pääomasijoittaja vai asiakkaat? Mikä on sopivin rahoitusmalli yrityksesi nykyiseen tilanteeseen? Saat vastauksia rahoituskysymyksiin yritystoiminnan kaikkiin vaiheissa NIHAKista – sen sijaan, että seuloisit eri lähteistä sopivaa yritystuki- tai rahoitusmuotoa.

Orastava ajatus, toteutettava unelma tai kehitystyön suunnitelma riittävät. Asiantuntijamme palvelevat rahoituksen suunnittelussa, sopivien rahoituslähteiden kartoittamisessa, investointi- ja kehityshankkeiden suunnittelussa sekä hakemusten tekemisessä.

Yritystuen kaikki muodot NIHAKin kautta

Yritystukea on saatavana useilla eri perusteilla ja liiketoiminnan eri vaiheisiin. Sinun ei tarvitse tietää perusteita tai yritystuen saannin mahdollisuuksia. Mikäli yrityksesi harkitsee esimerkiksi uusien toimitilojen rakentamista, tuotantolinjojen tai -välineiden uudistamista, markkina-alueen laajentamista tai uusien tuote- tai palveluinnovaatioiden kehitystyötä, etsimme juuri sinulle sopivan rahoituslähteen. Saat käytännön apua ja neuvoja yritystukien hakumenettelyihin sekä hakemusten tekemiseen.

NIHAKin yrityspalvelun asiantuntijoilla on työkalut ja osaaminen kohdentaa yritystuen hakeminen yrityksesi tarpeen mukaan. Asiantuntijoillamme on työkalupakissaan kaikkien julkisten yritystukea myöntävien tahojen palvelumallit. Henkilökohtaisella palvelullamme säästät omaa aikaa: yritystuen hakumenettely ja suunnitelmien laatiminen helpottuvat – ja saat samalla henkilökohtaisen tukihenkilön sparraamaan liiketoimintasi kehittämistä.

Yritystuki on todellista apua

Vuonna 2020 Haapajärven, Kärsämäen, Nivala, Pyhäjärven ja Reisjärven kuntien alueille myönnettiin suoria tukia yhteensä 2,9 miljoonaa euroa. Tukien saajina oli yhteensä 212 yritystä. Julkista rahoitusta voi saada Finnveralta, ELY-keskukselta, Business Finlandilta ja Keskipiste Leaderilta

Yhteistyö rahoittajien kanssa tuottaa tulosta

Juha Elf, Team Finland -kasvu- ja kansainvälistymiskoordinaattori, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus:

”NIHAK on tehnyt erittäin tiivistä ja tuloksellista yhteistyötä eri julkisten toimijoiden (esim. ELY-keskus, Business Finland, Finnvera ja TE-toimisto) kanssa alueen yritysten kaikissa eri vaiheissa, perustamisesta kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Tiivistä yhteistyötä on tehty esim. alueen yritysten liiketoiminnan kehittämisessä sekä investointi- ja kv-hankkeiden neuvonnassa ja rahoituksessa. Yhteistyö julkisten toimijoiden kanssa ja alueella tehtävä liiketoiminnan edistäminen onkin välttämätöntä alueen yritysten kilpailukyvyn kasvattamiseksi.”

Janne Ranta, yritysrahoitusasiantuntija, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus:

”Meillä on tiivis yhteydenpito NIHAKin kanssa, ja säännöllisissä tapaamisissa vaihdamme tietoja puolin ja toisin. Kerromme omista palveluistamme ja niihin liittyvistä uudistuksista, NIHAKilta taas saamme tietoa yritysten tilanteesta seutukunnassa. Viestintä on molemmin puolin tehokasta.

Hyvä yhteistyö näkyy myös siinä, että NIHAKin alueelta tulee meille laadukkaita hakemuksia. Asiantuntijat työstävät hakemuksia yritysten apuna, ja heillä on hyvät tiedot tarjolla olevista rahoituspalveluista.

EU-rahoituksen lisäksi alueen yrittäjien käytössä ovat myös ELYn kautta haettavat yritysten kehittämispalvelut, jotka ovat saatavilla toimialasta riippumatta. Niitä kannustamme hyödyntämään vielä nykyistä enemmänkin.”

Ari Alakangas, vientiasiantuntija, NIHAK:

”Jalostamme hankkeita yhdessä yritysten kanssa, ja käymme jatkuvaa vuoropuhelua rahoittajien kanssa. Meidän tehtävämme on viedä tietoa yrittäjille ja huolehtia, että rahoittajille tulee hyviä hakemuksia. Jo hakuvaiheessa olemme yhteydessä rahoittajiin ja vaihdamme näkemyksiä. Se näkyy myös korkeana onnistumisprosenttina.

Yrittäjälle olemme helposti lähestyttävä yhteistyökumppani. Meillä on kynnys matalalla, ja siitä saamme kiitosta.”

”Rahoitushakemuksiin liittyvä neuvonta on hoidettu täällä poikkeuksellisen hyvin. Peukutan NIHAKin asiantuntijoille, jotka opastavat yrityksiä hakemusten teossa ihan konkreettisestikin. Se on iso apu varsinkin pienyrittäjille, joilla ajankäyttö on usein haasteellista. Hakemuksista saadaan heti riittävän täydellisiä, ja se sujuvoittaa hankkeiden eteenpäin viemistä.”
Pekka Hosio
Champion Door Oy

”NIHAKin palveluna sain erittäin hyviä neuvoja ja ennalta mietityn tarpeen toteutettua konkreettisesti, eli kehittää yritystä ajanmukaisilla koneilla.”

Timo Mikkonen
NC Taso Oy
Kärsämäki & Pyhäjärvi

Arto Junno

Yrityspalvelupäällikkö

Nivala

Marika Kumpula

Yrityspalvelupäällikkö

Nivala & Oulainen

Minna Kontro

Yrityspalvelupäällikkö

puh. 050 3402 124
minna.kontro@nihak.fi
Aloittavan yrittäjän palvelut, yrityksen perustamisneuvonta

Reisjärvi & Sievi

Harri Jokela

Yrityspalvelupäällikkö