Uutiskirje

Match&Rekry houkutteli satoja kävijöitä tutustumaan työ- ja opiskelutarjontaan

Jo kuudetta kertaa järjestetty Match&Rekry-tapahtuma toi yhteen alueen työnantajat, työnhakijat, oppilaitokset ja opiskelupaikkaa hakevat. Teknologiakeskus Nitekissä oli esillä työ- ja opiskelumahdollisuuksia kuuden kunnan alueelta.

Match&Rekry-tapahtumassa yritykset pääsivät markkinoimaan avoimia työpaikkojaan suoraan nykyisille ja tuleville työnhakijoille. Mukana oli niin alueella toimivia eri alojen yrityksiä kuin valtakunnallisia henkilöstöpalveluyrityksiäkin.

Järjestyksessä kuudes Match&Rekry-tapahtuma keräsi Nitekiin satoja kävijöitä

NIHAKin Rekry+ -hankkeen projektipäällikkö Kristiina Nyman kertoo, että tapahtuma onnistui tavoitteessaan auttaa yrityksiä ja työnhakijoita löytämään toisensa.

– Osa yrityksistä löysi kiinnostuneita hakijoita suoraan paikan päältä. Saimme palautetta, jonka mukaan yritykset kokivat tapahtuman hyödylliseksi myös verkostoitumisen ja näkyvyyden kannalta.

Tapahtuma tarjoaa tilaisuuden kohdata kasvokkain sekä kysellä ja keskustella. Paikalla olleet yritykset pääsivät hyödyntämään tätä etua oman toimintansa esittelyssä.

– Tämä on hyvä paikka saada näkyvyyttä ohjelmistoalan työlle ja kertoa, kuinka monipuolisia tehtäviä meiltä löytyy. Meillä on jatkuva haku työntekijöille, ja täällä on potentiaalisia hakijoita. Samalla yritys jää ehkä mieleen myös mahdollisille tuleville työnhakijoille, toteaa Ilpo Terho Hutcode Oy:stä.

Työntekijöitä olivat etsimässä myös sieviläinen sähköalan yritys E. Kotilainen Oy ja nivalalainen Konehuolto Juha Korri Oy. Molemmilla yrityksillä oli esittelyssä avoin työpaikka asentajalle.

– Yksikin hakija riittää, jos se johtaa onnistuneeseen rekrytointiin, Tarja Korri toteaa.

Ilpo Terho, Aleksi Kotilainen ja Tarja Korri olivat esittelemässä yritystensä työpaikkatarjontaa

Eväitä työnhakuun

Match&Rekry-tapahtuma on suunnattu kaiken ikäisille työnhakijoille. Tällä kertaa erityisen paljon paikalla oli nuoria alueen oppilaitoksista. Heidän joukossaan oli JEDUn Nivalan-toimipisteen TUVA (tutkintokoulutukseen valmentava koulutus) -opiskelijaryhmä, joka oli hakemassa tietoa opiskelu- ja kesätyömahdollisuuksista.

–  Pitää reippaasti ottaa yhteyttä ja kertoa itsestä ja omasta osaamisesta. Hakemuksessa on hyvä olla mukana myös valokuva, nuoret kertaavat ohjeita kesätyöhakuun.

Tapahtuman yhteydessä oli mahdollista valokuvauttaa itsensä CV.tä tai työhakemusta varten. Kuvaajana oli media-alan opiskelija Sanna Viljanen, jonka mukaan valokuva auttaa näyttämään omat hyvät puolet.

– Hyvä CV-kuva on mahdollisimman luonnollinen, ja siinä oma persoona saa näkyä. Rennot kasvot ja hymy kannattaa muistaa. Somessa kuva voi olla persoonallisempikin, ja mukana voi olla jotain omaan alaan liittyvää rekvisiittaa, Viljanen neuvoo.

JEDU Piippolan opiskelija Sanna Viljanen ja lehtori Elisa Vääräniemi tarjosivat kuvausta ja vinkkejä CV:n laatimiseen

Tapahtuman järjestivät NIHAK ry ja Rekry+ -hanke yhteistyössä JEDU:n ja Nivalan Teollisuuskylä Oy:n kanssa. Oman tulkintansa rekrytointiprosesseista toi Reisjärven harrastajateatteri ReTé. Vauhtia ja yllätyksiä ei puuttunut esitystuokioista, joissa ”Kreisijärven” kuntaan haettiin raittiussihteeriä.

Teksti ja kuvat: Hanna Perkkiö

Muuta ajankohtaista

Droneista uutta liiketoimintaa

Oletko koskaan ajatellut, kuinka dronet voisivat tuottaa lisäarvoa yrityksellesi tai kuinka miehittämättömät järjestelmät voisivat helpottaa työtäsi, luoda ainutlaatuisia mahdollisuuksia, vahvistaa kestävää kehitystä, nopeuttaa työtehtäviä, vähentää

Kasvua uusiutuvan energian rakentamisesta

Verkostoitumalla voi pienikin yritys kasvattaa hartioitaan ja päästä mukaan isoihin hankkeisiin. Oman kasvupolkunsa on löytänyt Infratiera Oy, joka toimii uusiutuvan energian sektorilla jakelu- ja siirtoverkkojen

Aloite: Vetyputki rannikolta Jokilaaksoihin

Pohjois-Pohjanmaan eteläosan toimijat ovat laatineet yhteisen kannanoton, jonka tarkoituksena on tuoda esiin tahtotila tulevaisuuden vetyverkoston kehittämiseksi alueella, sekä esitettyä linjausta puoltavat syyt. Kannanoton tavoitteena on