LOGOT

Back to Work -tapahtuma18.8.2021

Tervetuloa Back to Work -tapahtumaan Nivalaan

 

Tapahtuman yleisömäärää rajoitetaan. Ilmoittaudu tästä linkistä.

NIHAKin Think Big -hanke järjestää yhdessä Nivalan Teollisuuskylän kanssa Back to Work -tapahtuman Oulun Eteläisen kansainvälistymisestä kiinnostuneille yrityksille ja yrittämisestä kiinnostuneille nuorille keskiviikkona 18.8. Tapahtumassa korjataan ensimmäisen hankevuoden sato ja laitetaan uutta vireille. Tarjolla on tietoa, hupia ja verkostoitumista sekä hyvää syötävää.

OHJELMA

12.00 LOUNAS

13.00 SEMINAARI

Avauspuhe –Suomalaisten yritysten valttikortit kansainvälisiä asiakkaita ja osaajia etsittäessä,  Varpu Rusila, Her Finland 

Avauspuhe –  Nuoren yrittämisen luova voima, Ronny Eriksson

Kommenttipuheenvuoro Think Big puheenjohtajalta: Pekka Hosio, Champion Door

Think Big paneelikeskustelu, vetäjänä projektipäällikkö Janne Hietaniemi

   • Palveluvienti ja verkkokauppa, tj. Mervi Pakola, Hevostaitoakatemia
   • Vaikuttajamarkkinointi kansainvälistymisessä, strategiajohtaja Varpu Rusila, PING Helsinki
   • Projektivientivalmennuksen oppien jakaminen, tj. Simo Kivioja, Finnbaum
   • Omaperäisen brändin merkitys, markkinointi- ja viestintävastaava Kimmo Aakko, Svala of Finland
   • Yrittäjäksi tähtäävä nuori, Juho Valkola, NYTi4.0-hanke

Seminaari huipentuu ”Think Big” -palkinnon jakamiseen ihmiselle, joka uskaltaa ajatella isosti.

 

15.00 VAPAA OHJELMA

 • Popkanteletar Ida Elina -esiintyy
 • Verkostoitumistilaisuus, jossa mahdollisuus tavata muita yrittäjiä sekä yrittäjiksi aikovia
 • Tapaa kansainvälistymis- ja rahoitusasiantuntijoita
 • Cocktailpalabuffet

 

Ohjelma saattaa täydentyä.

 

PUHUJAT / ESIINTYJÄT

    VARPU RUSILA

 

Suomalaisten yritysten valttikortit kansainvälisiä asiakkaita ja osaajia etsittäessä

Mikä Suomessa ja suomalaisissa yrityksissä vetoaa? Vuonna 2018 Tuotantotalouden DI Varpu Rusila (35) vaihtoi uraputken yrittäjyyteen. Hän perusti Her Finland-yhteisön ja verkkokaupan voidakseen auttaa kansainvälisiä ihmisiä toteuttamaan Suomi-unelmiaan. Nykyään Her Finland tavoittaa yli 70 000 Suomi-fania kuukausittain eri kanavissa.

Varpu kertoo puheenvuorossaan, miten hyödyntää suomalaisten yritysten ja maaseudun vetovoimaa myynnissä ja kansainvälisiä osaajia haettaessa.

Her Finland Instagramissa

     
  RONNY ERIKSSON

 

Nuoren yrittämisen luova voima

Suomessa on viimeisen kymmenen vuoden aikana tapahtunut suuri kehitys startup ekosysteemissä. Slush, yrittäjyysyhteisöt ja muut tukitoimet, ovat luoneet vahvan rajapinnan nuorille yrittäjille kehittyä ja saada tukea. Tukielementit eivät kuitenkaan yksin riitä, vaan yrittäjyys vaatii uskallusta ajatella isosti, riskinsietokykyä ja sisua. Ronny kartoittaa puheessaan näitä aiheita eri tarinoiden ja esimerkkien kautta, avartaen näkemystä nuoren yrittämisen luovasta voimasta.

Ronny on nuori sarjayrittäjä Helsingistä ja tuleva kauppatieteiden maisteri Hankenilta. Ambitious Africa ja Norders ovat Ronnyn suurimpia saavutuksia ja näiden lisäksi hän on omistajana useassa kasvavassa yrityksessä ja hankkeessa.

Ronnyn portfolio LinkedIn

Norders

     
  IDA ELINA

 

Youtube-ilmiö, laulaja-lauluntekijä ja popkanteletar Ida Elina on Suomessa ja maailmalla ahkerasti keikkaileva artisti, Evento Awards Vuoden Esiintyjä, Vuoden Kantele -tunnustuksen saaja ja 1.kansainvälisten kantelekilpailuiden voittaja.

Ida Elina on vuosien varrella esiintynyt muun muassa Suomen presidenttipari Sauli Niinistölle ja Jenni Haukiolle, presidentti ja nobelisti Martti Ahtisaarelle, presidentti Tarja Haloselle sekä diplomaateille useissa eri maissa. Hän on esiintynyt yhdessä Grammy-voittaja John Lloyd Youngin kanssa sekä tehnyt Suomessa konserttikiertueen Apulannan kanssa.

 

Tapahtumapaikka: Pajatie 5 Teknologiakeskus Nitek, 85500 NIVALA

Tapahtuma on maksuton.

 

Tapahtumassa mukana:

Think Big -hanke, NIHAK

Nivalan Teollisuuskylä

NYTi4.0-hanke

Muuta ajankohtaista

Yritysten digiosaaminen kuntoon yhteispelillä

Nopeasti muuttuvassa maailmassa yritysten on jatkuvasti huolehdittava osaamisen päivittämisestä. NIHAK auttaa alueen yrityksiä vastaamaan tähän haasteeseen tarjoamalla räätälöityä koulutusta ja asiantuntijapalveluja. Yrityksillä on nyt hyvä

Yritysmarkkinoilla kohdattiin yrityskauppojen ytimessä

Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat keräsivät lauantaina 20.4. noin 80 myyjää, ostajaa ja asiantuntijaa yrityskauppojen äärelle Nivalaan. Tapahtumajärjestelyt saivat osallistujilta kiitosta ja vilkkaat keskustelut enteilivät hyvää yrityskaupparintamalla. Jo

Verkostoja, vertaistukea ja vaikuttamisen kanavia

Yrittäjäyhdistykset toimivat paikallisten yrittäjien parhaaksi, ja ne ovat myös NIHAKin tärkeitä kumppaneita. Hyvä esimerkki yhteistyöstä ovat eri paikkakunnilla järjestettävät yrittäjien aamukahvit. Paikalliset yrittäjäyhdistykset ovat NIHAKin