LOGOT

Hyväkin yritysidea tarvitsee tukea ja kannustusta

Jonna Jämbäck ja neljä muuta yrittäjää ovat reilun vuoden ajan toimineet uusissa tiloissa Reisjärven keskustassa.

Vuosi sitten valmistunut Reisjärven Hyvinvointikeskus kokoaa yrittäjiä ja palveluja saman katon alle.

Yksinyrittäjälle toisten yrittäjien tuki ja yhteisöllisyys ovat tärkeitä voimavaroja. Tämän on huomannut reisjärveläinen Jonna Jämbäck, joka on vuoden ajan toiminut neljän muun yrittäjän kanssa samoissa tiloissa Reisjärven Hyvinvointikeskuksessa.

– Yhteisissä tiloissa toimimisesta on sekin hyöty, että voimme suositella toisiamme asiakkaille ja tarjota myös yhteisiä palvelupaketteja, Jämbäck toteaa.

Fysioterapia Jonnan lisäksi saman katon alla toimivat Hierontapalvelu Elena Kangasoja, parturi-kampaaja Tmi NikoH, kynsihoitoja tekevä Tmi Helena sekä hieronta- ja osteopatiapalveluja tarjoava Feel Well With Minna. Neljän huoneen lisäksi rakennuksessa on oma jumppasali, jossa on tarjolla joogaa ja ryhmäliikuntaa.

Ajatus uusista tiloista syntyi jo kolme vuotta sitten. Jämbäckillä oli entisissä toimitiloissaan kaksi vuokralaista, ja tila alkoi käydä ahtaaksi. Yrittäjä alkoi suunnitella yritysten toimitiloiksi uudisrakennusta suvun tontille, jonka hän oli ostanut äidiltään.

Jotta isompi tila olisi myös kannattava, Jämbäck etsi mukaan lisää vuokralaisia. Tiloja vailla olevia yrittäjiä löytyikin, ja sopiva kokoonpano alkoi muotoutua.

– Siinä vaiheessa huomattiin, että tästähän tulee hyvinvointikeskus. Nimi syntyi yhteistuumin, Jämbäck kertoo.

Hyvinvointikeskuksen jumppasali palvelee myös esimerkiksi jooga- ja ryhmäliikuntatilana.

Yhteiset pelisäännöt pohjana

Viiden yrittäjän yhteiselo on Jämbäckin mukaan sujunut mainiosti. Alkuvaiheessa kaikki käytännöt ja pelisäännöt sovittiin paperilla, jotta epäselvyyksiä ei matkan varrella tulisi vastaan.

– Viihdymme hyvin keskenämme, ja olemme pitäneet yhteisiä pikkujouluja ja virkistyshetkiäkin. On tärkeää, että kaikilla synkkaa keskenään. Alusta asti olemme sopineet, että sanotaan asiat suoraan, ja se on toiminut hyvin.

Jämbäck itse ryhtyi yrittäjäksi 13 vuotta sitten oltuaan ensin joitain vuosia vieraalla töissä. Yrittäjyys oli hänen mukaansa luonteva valinta.

– Tein paljon töitä yksin, ja totesin, että on sama tehdä kokonaan itselle. Yrittäjyyteen kannustettiin jo fysioterapeuttien koulutuksessakin.

Jämbäck kiittää NIHAKilta saamaansa apua, joka on ollut tärkeää yrittämisen kaikissa vaiheissa.

– Jokelan Harrilta olen saanut tietoa aina, kun en itse ole osannut sitä hakea. Koronatuestakin tuli tietoa ennen kuin kerkesin itse edes miettiä asiaa. Kun esimerkiksi hakemuksiin ja tietojen hankintaan saa apua, voi itse paremmin keskittyä omaan työhön ja asiakkaisiin.

Kuva ja tekstit: Hanna Perkkiö

Muuta ajankohtaista

Yritysten digiosaaminen kuntoon yhteispelillä

Nopeasti muuttuvassa maailmassa yritysten on jatkuvasti huolehdittava osaamisen päivittämisestä. NIHAK auttaa alueen yrityksiä vastaamaan tähän haasteeseen tarjoamalla räätälöityä koulutusta ja asiantuntijapalveluja. Yrityksillä on nyt hyvä

Yritysmarkkinoilla kohdattiin yrityskauppojen ytimessä

Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat keräsivät lauantaina 20.4. noin 80 myyjää, ostajaa ja asiantuntijaa yrityskauppojen äärelle Nivalaan. Tapahtumajärjestelyt saivat osallistujilta kiitosta ja vilkkaat keskustelut enteilivät hyvää yrityskaupparintamalla. Jo

Verkostoja, vertaistukea ja vaikuttamisen kanavia

Yrittäjäyhdistykset toimivat paikallisten yrittäjien parhaaksi, ja ne ovat myös NIHAKin tärkeitä kumppaneita. Hyvä esimerkki yhteistyöstä ovat eri paikkakunnilla järjestettävät yrittäjien aamukahvit. Paikalliset yrittäjäyhdistykset ovat NIHAKin