LOGOT

Ideoiden kehittely on yhteispeliä

NIHAKin tiimi on alkuvuodesta vahvistunut usealla uudella työntekijällä – Markku Laatikainen syttyy yritysideoista ja auttaa viemään niitä eteenpäin. Siinä auttaa hänen oma taustansa sarjayrittäjänä.

Markku Laatikainen on työssään usein positiivisen ongelman äärellä: asiakkaalla on idea, jota tämä haluaa kehittää ja viedä eteenpäin. Ja NIHAKin joukoistahan apua ja osaamista löytyy.

Helmikuusta lähtien Markku on työskennellyt NIHAKilla projektipäällikkönä VAU!START+ -hankkeessa, jonka tavoitteena on luoda alueelle pysyvät yrityshautomopalvelut. Yhteistyökumppani JEDUn kanssa tuodaan mukaan myös yrityskasvatusta, ja yhtenä osana hanketta on sijoitusrahaston perustaminen varhaisen vaiheen yrityksiä varten.

– Olennaista on kaivaa esiin alueella syntyvät ideat ja hyödyntää niiden kaupallinen potentiaali. Kun asiakkaiden kanssa aikansa juttelee, niin parhaimmillaan ajatukset lyövät kipinää, ideat lähtevät elämään ja innostus herää. Itsekin sytyn toisten ideoista, ja vielä parempaa, jos voin tuoda niihin uusia näkökulmia tai auttaa kehittämään niitä eteenpäin, Markku toteaa.

Apu toimii myös toisin päin. Joskus liikeidea sisältää potentiaalisen riskin, jonka tunnistamisessa yrityshautomo voi auttaa. Yrittäjälle voi olla suuri apu ja ajansäästö, kun hän onnistuu välttämään yhdenkin ison sudenkuopan.
Markku valmistui aikoinaan luokanopettajaksi, mutta kansankynttilän sijaan hänestä tuli sarjayrittäjä. Hän on ollut perustamassa useampaa yritystä ja kunnostautunut myös sähköpotkukelkan keksijänä.

Työ NIHAKissa onkin Markun mukaan sukua sarjayrittäjyydelle, ollaanhan siinä mukana kehittämässä uusia yritysideoita ja viemässä niitä markkinoille. Avainasemassa ovat osaavat ja asialleen omistautuneet ihmiset. – NIHAKilla on onnistuttu rekrytoinneissa. Kun katsoo ympärilleen, niin näkee valtavan määrän osaamista eri aloilta. Myös monilta eri toimijoilta ja yhteistyöorganisaatioilta olen kuullut kiitosta siitä, että täällä on ammattitaitoista porukkaa ja tekemisen meininki.

Työtoverina Markku pyrkii olemaan aina oma itsensä, olipa kyse virallisemmasta tai vähemmän muodollisesta tilanteesta. Hän haluaa luoda ja ylläpitää hyvää porukkahenkeä, ja siinä huumori on usein hyvä työkalu. Työn ulkopuolella Markku on kiinnostunut monenlaisista asioista. Yksi niistä on musiikki: hän säveltää, tuottaa ja pyörittää omaa pientä tuotantoyhtiötä, jonka repertuaariin kuuluvat myös videotuotannot ja drone-kuvaukset.

Kun asuinpaikka on Haukiputaalla ja työpaikka Nivalassa, se tietää ahkeraa tien päällä olemista. Viime vuosituhannella valmistettu Fiat Ducato -retkeilyauto kaartaakin usein Crazylandin matkaparkkiin.
– Työ ja hotellihuone kulkevat auton mukana sinne, minne itsekin menen. Erityisesti järvien rannat ovat mukavia yöpymispaikkoja, Markku toteaa.

Muuta ajankohtaista

Hihat ylös ja aluekehitystyöhön

Viime vuodet ovat näyttäneet, että muutokset yritysten toimintaympäristössä ovat jatkuvia. Samalla ne tuovat mukanaan uusia mahdollisuuksia. Tästä ajankohtainen esimerkki on vihreä siirtymä, joka on tuottamassa

Alusta asti yritysten kehittämisen asialla

Yrityspalvelupäällikkö Arto Junnolla on pitkä kokemus alueen yritysten parissa työskentelystä. Nykyään hänen ympärillään on NIHAKissa laaja asiantuntijoiden joukko sekä yhteistyöverkosto. Yrittäjyyden ensiaskelia, toiminnan laajentamista, myynnin

Kiertotalouden parista viestintäasiantuntijaksi

NIHAKin tiimi on alkuvuodesta vahvistunut usealla uudella työntekijällä. Yksi heistä on maaliskuussa viestintäasiantuntijana aloittanut Pirja Piiponniemi – Oli ihastuttavaa huomata, miten laaja osaamispooli NIHAKissa on.