LOGOT

Kiertotalouden parista viestintäasiantuntijaksi

NIHAKin tiimi on alkuvuodesta vahvistunut usealla uudella työntekijällä. Yksi heistä on maaliskuussa viestintäasiantuntijana aloittanut Pirja Piiponniemi

Pirja vahvistaa NIHAKin viestintätiimiä ja haastaa mielellään työtoveritkin keskustelemaan

– Oli ihastuttavaa huomata, miten laaja osaamispooli NIHAKissa on. Täältä löytyy monipuolisesti kokemusta, ja organisaatio on rakennettu taitavasti niin, että kaikkien osaamista voidaan hyödyntää, Pirja Piiponniemi kertoo ensivaikutelmistaan uudessa työpaikassa.

Pirja aloitti maaliskuussa viestintäasiantuntijan tehtävässä, johon kuuluu monipuolinen työkenttä viestinnän, rahoitushankkeiden ja investointien parissa. Kehittämistyötä hän pääsee tekemään myös yrityspalveluverkostojen KASVA-hankkeessa sekä luovien alojen Luova triangeli -hankkeessa, joissa NIHAK on osatoteuttajana.
Työkaverina Pirja toteaa olevansa iloisen pirskahteleva persoona ja hyvä juttukaveri, joka mielellään keskustelee ja haastaakin tarvittaessa.

– Tulen kiertotalouden maailmasta, ja vihreään talouteen liittyvät kysymykset ovat minusta äärimmäisen mielenkiintoisia. On ollut hauskaa huomata, että sen ympärille syntyy täälläkin helposti keskustelua.
Ennen NIHAKiin tuloaan Pirja on työskennellyt kaupan alalla asiakaspalvelun ja markkinoinnin parissa ja viimeiset viisi vuotta kasvuyritys Tracegrow Oy:ssä. Siellä hänen työtehtäviinsä ennätti kuulua muun muassa hallintoa, tuotantologistiikkaa, rahoitushankkeita, kansainvälistymistä ja sijoittajaviestintää.
Kun NIHAKissa avautui uusia työtehtäviä, Pirja kiinnostui mahdollisuudesta päästä hyödyntämään osaamistaan yritysten hyväksi laajemminkin.

– Pidän siitä kulttuurista, mikä NIHAKilla on yritysten palvelemisessa. Apu on hyvin konkreettista, ja pelkän ohjeistamisen sijaan kuljetaan yhdessä polku läpi aina avun saamiseen saakka. Valtakunnallisen yrittäjäkyselynkin mukaan täällä toimitaan hyvällä tatsilla, ja olen mielelläni siinä mukana.
Yrittäjyyteen Pirjalla löytyy omakohtaistakin näkökulmaa. Hän on yrittäjäperheen kasvatti ja pyörittää sivutoimisena yrittäjänä erikoisruokavalioihin keskittyvää tilausleipomoa.

Pirja on lähtöisin Haapajärveltä ja asuu nykyään Reisjärvellä perheensä kanssa, johon parhaillaan odotellaan toista lasta. Kotoa löytyy myös koiria, lampaita ja fasaaneja. Vapaa-aika kuluu puutarhan ja perunamaan kimpussa, mökkeillessä tai veneillessä. Syksyllä Pirja suuntaa mielellään sienimetsään, ja matkustaminen on koko perheen yhteinen harrastus.

Välillä aikaa löytyy myös ammattitaidon kehittämiselle, sillä Pirja suorittaa parhaillaan johtajuuden ja kansainvälisyyden opintoja avoimessa ammattikorkeakoulussa. Hän haluaakin rohkaista nuoria hyödyntämään niitä mahdollisuuksia, joita alueella on tarjottavana.

– Täällä saa elää maaseudun rauhassa, ja silti on mahdollista samalla tehdä monipuolista ja kansainvälistä työtä. Alueella on paljon mielenkiintoisia yrityksiä, joissa tarvitaan osaavia työntekijöitä. Nykyään maailma on auki, ja omia tavoitteita kohti voi kulkea vaikka Reisjärveltäkin käsin.

Teksti ja kuva Hanna Perkkiö

Muuta ajankohtaista

Hihat ylös ja aluekehitystyöhön

Viime vuodet ovat näyttäneet, että muutokset yritysten toimintaympäristössä ovat jatkuvia. Samalla ne tuovat mukanaan uusia mahdollisuuksia. Tästä ajankohtainen esimerkki on vihreä siirtymä, joka on tuottamassa

Ideoiden kehittely on yhteispeliä

NIHAKin tiimi on alkuvuodesta vahvistunut usealla uudella työntekijällä – Markku Laatikainen syttyy yritysideoista ja auttaa viemään niitä eteenpäin. Siinä auttaa hänen oma taustansa sarjayrittäjänä. Helmikuusta

Alusta asti yritysten kehittämisen asialla

Yrityspalvelupäällikkö Arto Junnolla on pitkä kokemus alueen yritysten parissa työskentelystä. Nykyään hänen ympärillään on NIHAKissa laaja asiantuntijoiden joukko sekä yhteistyöverkosto. Yrittäjyyden ensiaskelia, toiminnan laajentamista, myynnin