LOGOT

Osaaminen esiin – Match&Rekry-tapahtuma toi yhteen työnantajat ja työnhakijat

Kohtaamisia ja tietoa, töitä ja tekijöitä, rohkaisua ja ratkaisujakin tarjosi Nivalassa 26.2.2020 järjestetty Match&Rekry-tapahtuma. Järjestyksessä jo neljäs tapahtuma kokosi JEDUn tiloihin työnantajat ja työnhakijat, oppilaitosten edustajat ja opiskelijat.

NIHAK järjesti tämänvuotisen Match&Rekry-tapahtuman yhdessä Centrian hallinnoiman MY Way2 -hankkeen sekä koulutuskuntayhtymä JEDUn kanssa. Tammikuussa tapahtuma pidettiin Haapajärvellä, ja aiemmin se on järjestetty myös Pyhäjärvellä ja Reisjärvellä.

Tämä on helppo tapa yrityksille saada näkyvyyttä ja rekrytoida uusia ihmisiä. Tällä hetkellä monilla kasvun esteenä on työntekijöiden löytäminen, NIHAKin yrityspalvelupäällikkö Marika Kumpula toteaa.

Kaikkiaan 21 näytteilleasettajaa hakivat tapahtumasta niin kesätyöläisiä kuin pidempiaikaisiakin työntekijöitä. Markkinointivastaava Heli Salmela NJC Henkilöstöpalveluista toteaa, että alueella on kova kisa tekijöistä. Yritys edustaa useita alueen työnantajia eri teollisuudenaloilta, joissa ammattilaisista on jopa pulaa tällä hetkellä.

Tekijöitä tarvitaan kuitenkin laidasta laitaan. Työllistyä voivat kaikki, joilla on motivaatio ja asenne kohdillaan, Salmela sanoo.

Tapahtumassa oli tarjolla myös käytännön vinkkejä työpaikkaa etsiville. Omaa CV:tä varten sai valokuvauttaa itsensä, ja uraohjaaja Mirkku Valkola antoi vinkkejä työnhakuun ja siihen tarvittavien asiakirjojen laatimiseen.

Tutustu työpaikkaan johon haet, kerro mitä sinulla on heille tarjota ja miksi olet kiinnostunut, ja valmistaudu haastatteluun hyvin, Valkola kiteytti tietoiskussaan.

Aktiivisella asenteella eteenpäin – Jaana Saarinen: ”Kuuntele, vaikutu, reagoi!”

Näyttelijä Jaana Saarinen Match&Rekry-tapahtumassa

Näyttelijä Jaana Saarinen puhui tapahtumassa oman osaamisen tunnistamisesta. Mukaansatempaavalla tavalla Saarinen rohkaisi nuoria kuulostelemaan rehellisesti omia tuntojaan ja miettimään, mitä itse oikeasti haluaa tehdä.

Jos oma kiinnostuksen kohde ei ole selvillä, sitä kannattaa aktiivisesti etsiä. Jos haluat tietää jostain työstä lisää, mene niiden sitä työtä tekevien ihmisten luo, ja kysy. Jos mikään ei tunnu kiinnostavan, niin sitten voi alkaa haarukoida vähiten huonoja vaihtoehtoja.

Utelias, avoin suhtautuminen auttaa eteenpäin. Saarinen kannusti olemaan aktiivinen esimerkiksi työnhaussa ja kysymään kysymyksiä myös toiselta osapuolelta. Itsensä vähättely sen sijaan pitää unohtaa.

Omaa osaamista ei tarvitse missään tilanteessa piilotella. Myös sen voi kertoa suoraan, mitä haluaa oppia lisää.

Jos tietää, mitä haluaa, sen saavuttamiseksi pitää myös olla valmis tekemään työtä. Saarinen itse on pienestä asti tiennyt haluavansa näyttelijäksi ja toteaa olleensa paitsi onnekas myös ahkera. Vaikka Teatterikorkeakoulun ovet eivät useista yrityksistä huolimatta auenneet, hän päätyi toiveammattiinsa.

Nykyisin Saarinen kiertää näyttelemisen ohella puhumassa ympäri Suomea. Vakituinen työ laitosteatterissa sai aikoinaan jäädä, sillä Saarinen halusi tehdä vapaammin itselleen merkityksellisiä asioita. Hän kertoo ammentavansa kaiken aikaa uutta tapaamiltaan ihmisiltä.

Ohjenuoraksi kaikkeen tekemiseen sopiikin Saarisen mukaan improvisaatioteatterista tuttu kaava – Kuuntele, vaikutu, reagoi!

Pitää osata ja uskaltaa olla oma itsensä. Siihen tämä esitys antoi vahvistusta, totesi JEDUn opiskelija Elisa Autio.

Itsekin järjestelyissä apuna ollut Autio piti tapahtumaa opiskelijoiden kannalta mielenkiintoisena ja hyödyllisenä.

Täällä on helppoa tutustua tarjontaan, kun kaikki esittelijät ovat samassa paikassa.

Muuta ajankohtaista

Yritysten digiosaaminen kuntoon yhteispelillä

Nopeasti muuttuvassa maailmassa yritysten on jatkuvasti huolehdittava osaamisen päivittämisestä. NIHAK auttaa alueen yrityksiä vastaamaan tähän haasteeseen tarjoamalla räätälöityä koulutusta ja asiantuntijapalveluja. Yrityksillä on nyt hyvä

Yritysmarkkinoilla kohdattiin yrityskauppojen ytimessä

Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat keräsivät lauantaina 20.4. noin 80 myyjää, ostajaa ja asiantuntijaa yrityskauppojen äärelle Nivalaan. Tapahtumajärjestelyt saivat osallistujilta kiitosta ja vilkkaat keskustelut enteilivät hyvää yrityskaupparintamalla. Jo

Verkostoja, vertaistukea ja vaikuttamisen kanavia

Yrittäjäyhdistykset toimivat paikallisten yrittäjien parhaaksi, ja ne ovat myös NIHAKin tärkeitä kumppaneita. Hyvä esimerkki yhteistyöstä ovat eri paikkakunnilla järjestettävät yrittäjien aamukahvit. Paikalliset yrittäjäyhdistykset ovat NIHAKin