LOGOT

Minustako yrittäjä? -tapahtumat kiertävät jälleen kuudella paikkakunnalla

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyt ja suuren suosion saaneet Minustako yrittäjä? -tapahtumat ovat jälleen täällä! Marraskuun aikana kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille tarkoitetut maksuttomat tapahtumat kiertävät kaikki NIHAKin alueen kunnat.

Tapahtumien vetäjä, NIHAKin yrityspalvelupäällikkö Minna Kontro kertoo, että palaute aiemmin järjestetyistä tapahtumista on ollut erittäin positiivista ja tapahtumien jälkeen useampi uusi yritys onkin saanut alkunsa. Kontron mukaan tarvetta tapahtumille on, sillä moni yrityksen perustamista suunnitteleva kokee tiedon määrän valtavaksi ja osin myös hankalaksi ymmärtää.

– Me NIHAKissa haluamme tarjota palveluitamme matalalla kynnyksellä ja tuoda tietoa yrittäjyyteen liittyvistä asioista ymmärrettävällä tavalla esiin. Netti on täynnä monenlaista tietoa, mutta usein aloittavan yrittäjän on vaikeaa hahmottaa mikä on itselle tärkeää ja mitä kaikkea pitäisikään tietää. Tähän me haluamme vastata ja auttaa alkuun yrittäjätaipaleella, Kontro kertoo.

Minustako Yrittäjä? -kiertueen tapahtumat järjestetään Kärsämäellä, Pyhäjärvellä, Haapajärvellä, Nivalassa, Reisjärvellä ja Sievissä marraskuun aikana yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Tapahtumapaikkana on aina kunnassa sijaitsevat VAU!HAUS -tilat ja tapahtuma-aikana klo 17-19. VAU!HAUS -tilat ovat oivallinen paikka tapahtumien järjestämiseen, sillä samalla aloittavat  yrittäjät voivat tutustua tiloihin, joita voivat maksutta käyttää vaikkapa yrityksensä ensimmäisenä työtilana.

Nivalassa tapahtuma järjestetään kahtena perättäisenä päivänä, joista toinen on suunnattu heille, jotka eivät puhu suomea äidinkielenään. Tämän tapahtuman vetäjänä NIHAKilta toimii aluekehityspäällikkö Kimmo Niskanen, joka kertoo myös kansainvälisten asukkaiden näkevän yrittäjyyden hyvänä keinona työllistyä ja yrityksiä.

– Yrityksen perustamiseen liittyvä byrokratia ja kielitaito askarruttavat monia. Nämä eivät kuitenkaan ole yrityksen perustamisen esteenä, sillä me NIHAKissa voimme palvella myös englanniksi tai muillakin kielillä tulkin avulla ja varmasti autamme alkuun jokaisen yrittäjän urasta haaveilevan, riippumatta kielitaidosta, Niskanen toteaa.

Minustako Yrittäjä? -tapahtumien teemoina käsitellään mm. yrityksen perustamiseen, yrittäjyyden eri muotoihin, kevytyrittäjyyteen, yhtiömuotoihin sekä yritystoiminnan rahoitukseen liittyviä asioita. Tapahtumat tarjoavat tiiviissä paketissa käytännönläheistä tietoa siitä, miten yritystoimintaa pyöritetään ja mitä asioita yritystoiminnan alkutaipaleella kannattaa ottaa huomioon.  Tapahtumiin voivat osallistua kaikki yritystoimintaa suunnittelevat, mutta myös jo yrityksen perustaneet.

Oman paikkakuntasi tapahtuman löydät myös tapahtumakalenteristamme.

Muuta ajankohtaista

Yritysmarkkinoilla kohdattiin yrityskauppojen ytimessä

Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat keräsivät lauantaina 20.4. noin 80 myyjää, ostajaa ja asiantuntijaa yrityskauppojen äärelle Nivalaan. Tapahtumajärjestelyt saivat osallistujilta kiitosta ja vilkkaat keskustelut enteilivät hyvää yrityskaupparintamalla. Jo

Verkostoja, vertaistukea ja vaikuttamisen kanavia

Yrittäjäyhdistykset toimivat paikallisten yrittäjien parhaaksi, ja ne ovat myös NIHAKin tärkeitä kumppaneita. Hyvä esimerkki yhteistyöstä ovat eri paikkakunnilla järjestettävät yrittäjien aamukahvit. Paikalliset yrittäjäyhdistykset ovat NIHAKin

Biokaasun tuotanto on ison markkinamuutoksen äärellä

NIHAKin alueesta on hyvää vauhtia muodostumassa vihreän siirtymän edelläkävijä. Murros luo samalla pohjaa myös tulevaisuuden innovaatioille ja yhteistyömuodoille. Biokaasun markkinoilla on käynnissä merkittävä murros, mikä

Vastuullisuudesta kilpailuetua yrityksille

Oletko tullut ajatelleeksi, että panostamalla vastuullisuuteen yrityksesi voi edistää kilpailuetua ja mainearvoa sekä kehittää liiketoimintaa? Vastuullisuus mielletään usein ympäristöön ja ekologiaan liittyviin asioihin, esimerkiksi hiilineutraaliuteen