Uutiskirje

Minustako yrittäjä? -tapahtumat kiertävät jälleen kuudella paikkakunnalla

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyt ja suuren suosion saaneet Minustako yrittäjä? -tapahtumat ovat jälleen täällä! Marraskuun aikana kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille tarkoitetut maksuttomat tapahtumat kiertävät kaikki NIHAKin alueen kunnat.

Tapahtumien vetäjä, NIHAKin yrityspalvelupäällikkö Minna Kontro kertoo, että palaute aiemmin järjestetyistä tapahtumista on ollut erittäin positiivista ja tapahtumien jälkeen useampi uusi yritys onkin saanut alkunsa. Kontron mukaan tarvetta tapahtumille on, sillä moni yrityksen perustamista suunnitteleva kokee tiedon määrän valtavaksi ja osin myös hankalaksi ymmärtää.

– Me NIHAKissa haluamme tarjota palveluitamme matalalla kynnyksellä ja tuoda tietoa yrittäjyyteen liittyvistä asioista ymmärrettävällä tavalla esiin. Netti on täynnä monenlaista tietoa, mutta usein aloittavan yrittäjän on vaikeaa hahmottaa mikä on itselle tärkeää ja mitä kaikkea pitäisikään tietää. Tähän me haluamme vastata ja auttaa alkuun yrittäjätaipaleella, Kontro kertoo.

Minustako Yrittäjä? -kiertueen tapahtumat järjestetään Kärsämäellä, Pyhäjärvellä, Haapajärvellä, Nivalassa, Reisjärvellä ja Sievissä marraskuun aikana yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Tapahtumapaikkana on aina kunnassa sijaitsevat VAU!HAUS -tilat ja tapahtuma-aikana klo 17-19. VAU!HAUS -tilat ovat oivallinen paikka tapahtumien järjestämiseen, sillä samalla aloittavat  yrittäjät voivat tutustua tiloihin, joita voivat maksutta käyttää vaikkapa yrityksensä ensimmäisenä työtilana.

Nivalassa tapahtuma järjestetään kahtena perättäisenä päivänä, joista toinen on suunnattu heille, jotka eivät puhu suomea äidinkielenään. Tämän tapahtuman vetäjänä NIHAKilta toimii aluekehityspäällikkö Kimmo Niskanen, joka kertoo myös kansainvälisten asukkaiden näkevän yrittäjyyden hyvänä keinona työllistyä ja yrityksiä.

– Yrityksen perustamiseen liittyvä byrokratia ja kielitaito askarruttavat monia. Nämä eivät kuitenkaan ole yrityksen perustamisen esteenä, sillä me NIHAKissa voimme palvella myös englanniksi tai muillakin kielillä tulkin avulla ja varmasti autamme alkuun jokaisen yrittäjän urasta haaveilevan, riippumatta kielitaidosta, Niskanen toteaa.

Minustako Yrittäjä? -tapahtumien teemoina käsitellään mm. yrityksen perustamiseen, yrittäjyyden eri muotoihin, kevytyrittäjyyteen, yhtiömuotoihin sekä yritystoiminnan rahoitukseen liittyviä asioita. Tapahtumat tarjoavat tiiviissä paketissa käytännönläheistä tietoa siitä, miten yritystoimintaa pyöritetään ja mitä asioita yritystoiminnan alkutaipaleella kannattaa ottaa huomioon.  Tapahtumiin voivat osallistua kaikki yritystoimintaa suunnittelevat, mutta myös jo yrityksen perustaneet.

Oman paikkakuntasi tapahtuman löydät myös tapahtumakalenteristamme.

Muuta ajankohtaista