LOGOT

Kun yritys vaihtaa omistajaa, kyseessä on joka kerta oma ainutlaatuinen tapauksensa. Useimmiten jossain vaiheessa ulkopuolinen asiantuntija-apu on tarpeen.

Avustamme yrityksiä pääosin pienissä kaupoissa. Niissä voimme tarjota neuvontaa ja myös käytännön apua. Isommissa yrityskaupoissa tarjotaan ensivaiheen neuvontaa ja ohjataan yrittäjät edelleen asiantuntijapalvelujen äärelle. Niitä ovat erilaiset kaupalliset toimijat, jotka tarjoavat esimerkiksi lakipalveluja, arvonmäärityksiä ja kauppakirjojen laatimista.

Asiantuntijamme voi auttaa tarpeen vaatiessa myös kaupan rahoituksen suunnittelussa ja sen hankkimisessa, jotta kauppa saadaan toteutettua. Nyrkkisääntönä kaikissa omistajanvaihdoksissa pätee se, että asiaan tartuttaisiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

NIHAKin tavoitteena on, että yritykset olisivat yhteydessä ajoissa, jopa vuosia ennen kuin itse vaihdos tulee ajankohtaiseksi. Kauppaan on syytä varautua hyvissä ajoin, jotta esim. verotusta voidaan suunnitella ja tarvittaessa muokata myös yhtiön rakennetta.

Yleinen ongelmakohta on, että yrittäjällä ei välttämättä ole tietoa yrityksen arvosta. Me voimme auttaa yrittäjää löytämään ne asiat, joihin kannattaa kiinnittää huomiota yrityksen arvon kasvattamisessa.