Uutiskirje

Sievin kunta mukaan Nivala-Haapajärven seutuyhteistyöhön

Sievin kunta liittyy ensi vuoden alusta lähtien Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:n jäseneksi. Nivala-Haapajärven seutuhallitus hyväksyi tiistaina 16.8. Sievin kunnan jäsenhakemuksen.

Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:n muita jäsenkuntia ovat Haapajärvi, Kärsämäki, Nivala, Pyhäjärvi ja Reisjärvi. Sievin liittymisen myötä seutukunnan väkiluku kasvaa yli 32 000 asukkaaseen.

NIHAK tuottaa alueellaan monipuolisia yritys- ja aluekehityspalveluja. Lisäksi sen tehtäviin kuuluvat kuntien yhteistoiminnan edistäminen ja seudun edunvalvonta.

– Kuntien välillä on tehty yhteistyötä jo pitkään, joten on luonnollista jatkaa sitä saman katon alla. Sievin liittyminen tuo lisää resursseja ja vaikuttavuutta toimintaamme sekä alueen edunvalvontaan, NIHAKin toimitusjohtaja Toni Krankkala toteaa.

Kunnanjohtaja Kai Korhosen mukaan myös Sievin kunnan tavoitteena on ennen kaikkea saada leveämmät hartiat kehittämiseen.

Sievin kunta liittyy ensi vuoden alusta lähtien Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:n jäseneksi.

– Pienen kunnan ei kannata tehdä kehittämistyötä yksin, vaan yhdessä lähialueen kuntien kanssa. NIHAK on meille luonteva vaihtoehto, sillä olemme tehneet yhteistyötä sen kanssa jo aiemminkin. Meillä on naapurikuntien kanssa paljon yhteisiä intressejä, ja yhdessä pystymme viemään kehityshankkeita tehokkaasti eteenpäin, Korhonen sanoo.

Seutuhallituksen näkökulmasta uuden jäsenen liittyminen vahvistaa jo ennestään toimivaa yhteistyötä alueen kuntien välillä.

– Sievi on olennainen osa meidän aluettamme ja yhteistyöverkostoamme. Omalta osaltaan sen mukanaolo vahvistaa seutukunnan toiminnallista pohjaa ja väestöpohjaa sekä kehittää kuntien välistä yhteistyötä. Oulun Eteläisen alueen kunnilla on vahva yhteistyön perinne. Työntekijät pendelöivät kuntien välillä, ja yhteisiä palveluja on rakennettu pitkään, seutuhallituksen puheenjohtaja Juha Uusivirta toteaa.

Lisätietoja:
Toni Krankkala toimitusjohtaja, Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry puh. 050 327725

Sievin liittyminen on osoitus toimintamme vaikuttavuudesta sekä vahvasta yhdessä tekemisen kulttuurista alueella, NIHAKin toimitusjohtaja Toni Krankkala toteaa.

Muuta ajankohtaista

Droneista uutta liiketoimintaa

Oletko koskaan ajatellut, kuinka dronet voisivat tuottaa lisäarvoa yrityksellesi tai kuinka miehittämättömät järjestelmät voisivat helpottaa työtäsi, luoda ainutlaatuisia mahdollisuuksia, vahvistaa kestävää kehitystä, nopeuttaa työtehtäviä, vähentää

Kasvua uusiutuvan energian rakentamisesta

Verkostoitumalla voi pienikin yritys kasvattaa hartioitaan ja päästä mukaan isoihin hankkeisiin. Oman kasvupolkunsa on löytänyt Infratiera Oy, joka toimii uusiutuvan energian sektorilla jakelu- ja siirtoverkkojen

Aloite: Vetyputki rannikolta Jokilaaksoihin

Pohjois-Pohjanmaan eteläosan toimijat ovat laatineet yhteisen kannanoton, jonka tarkoituksena on tuoda esiin tahtotila tulevaisuuden vetyverkoston kehittämiseksi alueella, sekä esitettyä linjausta puoltavat syyt. Kannanoton tavoitteena on