LOGOT

Tänä vuonna 20 vuotta täyttävä Konesilta Oy laajentaa toimintaansa pääkaupunkiseudulle

Read this article in english

Konesilta Oy työllistää Kärsämäellä 15 henkilöä ja Pirkkalassa 7. Laajennuksen myötä henkilöstömäärä nousee noin 30:een.

Kaivinkoneiden ja pyöräkuormaajien rivistö kiinnittää ohikulkijoiden huomion Kärsämäellä, nelostien ja Kajaanintien risteyksessä. Näkyvällä paikalla toimiva yritys on Konesilta Oy, joka täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Konesilta Oy maahantuo ja myy uusia ja käytettyjä maanrakennusalan pienkoneita. Yritys on Kubota-koneiden virallinen maahantuoja, ja se tarjoaa myös huolto- ja varaosapalvelua. Kärsämäen lisäksi yrityksellä on ollut vuodesta 2010 lähtien toinen toimipiste Tampereella.

”Yritys tarvitsee tervettä kasvun ja kehittämisen halua”

Konesilta Oy on vuosien varrella määrätietoisesti kasvattanut toimintaansa ja laajentanut valikoimaansa. Tänä vuonna edessä on jälleen iso harppaus, sillä yritys avaa pääkaupunkiseudulle kolmannen toimipisteensä.

– Se on ollut unelmana oikeastaan jo viimeiset kymmenen vuotta. Meiltä menee nytkin konekuormia pääkaupunkiseudulle viikoittain. Kun toimimme jatkossa paikan päällä, se vahvistaa yrityksen saavutettavuutta, uskottavuutta ja palvelukykyä. Etenkin uusien koneiden kauppa vaatii paikalliset huolto- ja varaosapalvelut, toimitusjohtaja Ville Kyllönen sanoo.

Yritysidea syntyi ulkomailla

Kyllösestä tuli yrittäjä jo opiskeluaikana, ja sitä ennen hän käytännössä varttui koneiden keskellä. Vanhempien yritys, käytettyjä maansiirtokoneita kauppaava Koneselkä Oy, on toiminut vuodesta 1990, ja siellä Kyllönen työskenteli kesät. Kiinnostus alaan vei opiskelemaan koneinsinööriksi, ja yritysidea syntyi harjoittelujaksolla Hollannissa.

– Minikaivinkoneet olivat siellä suosittuja, mutta Suomessa niitä ei vielä käytetty yhtä paljon. Kun vanhemmatkin kannustivat, perustin oman yrityksen, Kyllönen kertoo.

Kyllönen osti ja myi ensimmäisen koneensa vuonna 2001. Pari vuotta myöhemmin hän valmistui, ja tuolloin oman yrityksen pyörittäminen työllisti jo täysin. Kun alkuun tilikauden myynti oli kymmenkunta konetta, tänä päivänä määrä on noin 600. Yrittäjän mukaan ei silti ole mitään syytä jäädä tyytyväisenä katselemaan ympärilleen.

– Yrityksen on pakko mennä eteenpäin ja ottaa tarvittaessa myös riskiä. Se on tervettä kasvun ja kehittämisen halua. Jos jää paikoilleen, nokka lähtee helposti ennen pitkää osoittamaan alaviistoon.

Konesilta Oy työllistää Kärsämäellä 15 henkilöä ja Pirkkalassa 7. Laajennuksen myötä henkilöstömäärä nousee noin 30:een. Kyllönen itse on silti tiiviisti mukana yrityksen päivittäisessä työssä ja kantaa edelleen suurta osaa myyntivastuusta.

– Kun pysyttelee lähellä arkea, on helpompaa arvioida tulevaisuutta ja tehdä päätöksiä. Siinä saa myös näköaloja siihen, miten yritystä kannattaa kehittää.

Yrityksen kasvuun ja kehittämiseen liittyviä palveluja Konesilta Oy on hankkinut NIHAKin kautta.

Pitkät asiakassuhteet tuovat perustan

Konesilta Oy:n asiakaskunta koostuu pääosin kotimaisista maan- ja metsänomistajista sekä pienistä ja keskisuurista maanrakennusyrityksistä. Joukkoon mahtuu myös kiinteistönhuollon ja viherrakentamisen yrityksiä sekä konevuokraamoita. Yksi menestyksen kulmakivi on pitkien, luottamuksellisten asiakassuhteiden rakentaminen.

Kotimaassa Konesilta Oy:lla on noin puolenkymmentä pääkilpailijaa. Kauppaa käydään isolla volyymilla, sillä yrityksellä on laaja, lähes 200 vaihtokoneen valikoima. Tärkeäksi kilpailutekijöiksi Kyllönen nostaa myös sitoutuneen henkilöstön sekä hyvän palvelun.

Mikään vähäinen merkitys ei ole myöskään yrityksen sijainnilla pääteiden risteyksessä keskellä Suomea. Tähän saakka valtaosa myynnistä onkin tehty Kärsämäellä.

Yrityksen kasvuun ja kehittämiseen liittyviä palveluja Konesilta Oy on hankkinut NIHAKin kautta. Koulutushankkeista on haettu vauhtia myyntiin ja markkinointiin, ja investointien yhteydessä apua on saatu avustusten hakemiseen. Kyllönen kiittää yrityspalveluja aktiivisesta ja yrittäjälähtöisestä otteesta.

– NIHAK toimii lähellä yrittäjän arkea, ja niin se kuuluu ollakin. Kun asiantuntijat jalkautuvat kentälle, heillä on myös tietoa siitä, kuinka eri toimialojen yritykset tällä seudulla toimivat.

Muuta ajankohtaista

Yritysten digiosaaminen kuntoon yhteispelillä

Nopeasti muuttuvassa maailmassa yritysten on jatkuvasti huolehdittava osaamisen päivittämisestä. NIHAK auttaa alueen yrityksiä vastaamaan tähän haasteeseen tarjoamalla räätälöityä koulutusta ja asiantuntijapalveluja. Yrityksillä on nyt hyvä

Yritysmarkkinoilla kohdattiin yrityskauppojen ytimessä

Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat keräsivät lauantaina 20.4. noin 80 myyjää, ostajaa ja asiantuntijaa yrityskauppojen äärelle Nivalaan. Tapahtumajärjestelyt saivat osallistujilta kiitosta ja vilkkaat keskustelut enteilivät hyvää yrityskaupparintamalla. Jo

Verkostoja, vertaistukea ja vaikuttamisen kanavia

Yrittäjäyhdistykset toimivat paikallisten yrittäjien parhaaksi, ja ne ovat myös NIHAKin tärkeitä kumppaneita. Hyvä esimerkki yhteistyöstä ovat eri paikkakunnilla järjestettävät yrittäjien aamukahvit. Paikalliset yrittäjäyhdistykset ovat NIHAKin