Uutiskirje

Webinaarin vinkeillä kohti hiiliviisasta Teollisuuskylää

ARVO-hanke järjesti 18.5. webinaarin, jonka teemoina olivat kiertotalous ja hiiliviisaus.

Webinaarin puheenvuoroissa käsiteltiin kattavasti, miten hiiliviisautta voidaan hyödyntää yrityksen toiminnassa sekä millaisia toimenpiteitä ja tukea on saatavilla yrityksen energia- ja materiaalitehokkuuden parantamiseen. Webinaarissa kerrottiin myös ARVO-hankkeen tuloksista koskien jäte- ja energiaselvitystä Nivalan teollisuuskylässä sekä Teollisuuskylän Roskasakista, jonka tavoitteena on tehostaa kierrätystä alueella.

Janne Hietaniemi NIHAKilta avasi esityksessään Hiiliviisaus yritysstrategiassa kattavasti, millaisia hyötyjä ja mahdollisuuksia hiiliviisaus voi tuoda yrityksen toimintaa. Esityksen tavoitteena oli tarjota jokaiselle vähintään yksi konkreettinen ajatus tai idea, miten hiiliviisauden voi muuttaa rahaksi.

Macon Oy:n erityisasiantuntija Sanna Taskila kertoi, miksi yrityksen hiilijalanjälki kannattaa selvittää, miten se käytännössä tehdään sekä mitä hyötyjä sen laskemisesta on. ”Hiilijalanjäljen huomiointi on pieni, mutta tärkeä osa vastuullista liiketoimintaa: Tulevaisuudessa sen tiedostaminen tulee olemaan osa kaikkien yritysten arkea ja osalle se on sitä jo nyt”.

Motivalta Tomi Kiuru havainnollisti esityksellään, miten yritysten energiatehokkuutta on mahdollista parantaa.  ”Motiva-mallin energiakatselmus on ohjeistettu ja puolueeton tapa kartoittaa energiankäyttö ja sen tehostamismahdollisuudet. Se on ainoa virallisesti hyväksytty malli, jolle on mahdollista saada valtion energiatukea”.

Ilkka Hippinen Motivalta avasi esityksessään, miten yritykset voivat hyödyntää teolliset symbioosit Suomessa (FISS) -toimintamallia sekä materiaalitoria ja mitä hyötyjä materiaalikatselmuksella voidaan saavuttaa yrityksessä. Lisäksi Ilkka esitti tiivistetysti, mitä muutoksia muuttuva jätelaki tuo yrityksille.

Esitykset herättivät kuulijoissa mielenkiintoa, sillä kysymyksiä esitettiin runsaasti. Pääset tutustumaan esitysmateriaaleihin sivun alla olevista linkeistä.

Katso webinaarin tallenne ja tutustu esitysmateriaaleihin:

Webinaarin puhujat sekä ARVO-hankkeen henkilöstö vastaavat mielellään esityksistä heränneisiin kysymyksiin. Puhujien yhteystiedot löytyvät heidän esitystensä lopusta.

Muuta ajankohtaista

Haemme hautomotyöntekijää

Etsimme projektityöntekijää yrityshautomoon, jossa kehitetään yhdessä yrittäjien kanssa uusia tuote- ja palveluideoita liiketoiminnaksi. Suunnittelet, koordinoit ja toteutat projektin toimenpiteitä sekä osallistut yritysten kehittämistyöhön yhdessä projektipäällikön

Haemme projektityöntekijää ja tiedottajaa

Etsimme projektityöntekijää alueemme yritysten kehittämistyöhön. Projektissa toteutetaan valmennusohjelma yritysten kasvun- ja muutoksenhallinnan tukemiseen.  Suunnittelet, koordinoit ja toteutat kehitysprojektin toimenpiteitä yhdessä projektipäällikön kanssa. Vastaat ensisijaisesti yritysten