Uutiskirje

KV-Café toi yrittäjät ja asiantuntijat koolle jo viidettä kertaa

Kohtaamisia ja keskusteluja, tietoa ja oivalluksia ­– NIHAKin KV-Café tarjoili yrittäjille eväitä kehittämiseen ja kansainvälistymiseen keskiviikkona 16.2.2022 Pyhäjärven VAU!HAUS-yhteistiloissa.

Pyhäjärven KV-Caféssa NIHAKin Arto Junno ja Viljakas Oy:n toimitusjohtaja Jorma Marttila

KV-Café kokosi jo viidettä kertaa yrittäjiä ja asiantuntijoita saman pöydän ääreen. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 2019, ja uudenlainen, vapaamuotoinen konsepti sai heti innostuneen vastaanoton. Sen jälkeen tilaisuutta on viety eri paikkakunnille Raahen ja Oulun Eteläisen alueella.

Kaikki yritykset ovat tapahtumaan tervetulleita, mutta erityisesti se on suunnattu niille, jotka tekevät tai suunnittelevat kansainvälistä kauppaa. KV-Cafén ideana on tarjota tietoa rahoitus- ja kehittämismahdollisuuksista ja samalla tarjota mahdollisuus solmia uusia kontakteja.

– Tällainen tilaisuus palvelee yrittäjiä kahdella tavalla. Ensinnäkin täällä saa tietoa asiantuntijoiden palveluista, mutta toinen yhtä hieno juttu ovat yrittäjien omat kertomukset ja keskinäinen verkostoituminen. On kiinnostavaa tutustua muihin alueella toimiviin yrittäjiin ja kuulla heidän tarinoitaan, toteaa Pehutec Oy:n toimitusjohtaja Pekka Päivärinta, joka piti Pyhäjärven tilaisuudessa avauspuheenvuoron.

Oman yrityksensä kansainvälistymispolusta kertoi myös M-Solutions Oy:n Janne Montonen. Hän korosti erityisesti laajojen verkostojen ja pitkäjänteisen markkinoinnin merkitystä. M-Solutions Oy on Pehutec Oy:n tavoin esimerkki alueella toimivista yrityksistä, jotka tuottavat innovatiivisia palveluja myös kotimaan ulkopuolelle.

KV-Cafén osallistujia olivat paikan päällä jututtamassa asiantuntijat Keskipiste-Leaderista, Pohjoiskalotin Rajaneuvonnasta sekä Pohjois-Pohjanmaan yrittäjistä. Etäyhteyden kautta yrittäjät pääsivät tapaamaan myös Business Finlandin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen edustajia.

Tilaisuudessa oli mahdollista tutustua myös NIHAKin kehittämishankkeisiin. Tällä kertaa edustettuina olivat kansainvälistymishankkeet Think Big ja UMBR-ELLA, yrityshautomo VAU!HAUTOMO, matkailuyritysten kehittämishanke LAKU sekä mikroyritysten vastuullisuutta kehittävä ViVa.

Markus Latvala, Feasib Oy ja Päivi Koivupalo, Pohjoiskalotin Rajaneuvonta
Oman yrityksensä kansainvälistymispolusta kertoi myös M-Solutions Oy:n Janne Montonen.

Teksti ja kuvat: Hanna Perkkiö

Muuta ajankohtaista

Lauri Jouhki on valittu uudeksi projektipäälliköksi

Lauri Jouhki on valittu Nivala-Haapajärven seutu NIHAK ry:n uudeksi projektipäälliköksi. Hän työskentelee ”Muutoksen hallinta” – kehittämishankkeessa, jossa tuetaan kasvuyrityksiä muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Projektissa rakennetaan kasvuyrityksille tukiohjelma, jossa kehitetään

Minustako Yrittäjä? -tilaisuudet käynnistyvät

NIHAK järjestää uutena toimintamuotona matalan kynnyksen tilaisuuksia kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille koko toiminta-alueellaan. Tilaisuudet käynnistyvät Nivalasta, jossa ensimmäinen tilaisuus järjestään yhteisötyötila VAU!HAUSsin tiloissa Kalliontiellä. Tilaisuuksien teemoina