LOGOT

Lentäviä lähtöjä uusille liikeideoille

Uudistetut VAU!HAUS-yhteistilat avattiin Reisjärvellä ja Haapajärvellä

Reisjärven kunnanjohtaja Marjut Silvast oli avaamassa Reisjärven uuden VAU!HAUS -tilan
 

Olipa idea pieni tai suuri, sen kanssa ei kannata jäädä yksin. Yrittäjälle ja yrittäjäksi aikovalle on tarjolla työkaluja, verkostoja ja kumppaneita, joiden avulla omia ideoita voi työstää ja viedä eteenpäin aina kannattavaksi liiketoiminnaksi asti.

Tämä oli viestinä uudistettujen VAU!HAUS-yhteistilojen avajaisissa, joita vietettiin perjantaina 12.11. Reisjärvellä ja Haapajärvellä. Entistäkin toimivammat tilat sijaitsevat Reisjärvellä osoitteessa Kirkkotie 5A ja Haapajärvellä osoitteessa Ståhlberginkatu 1.

Avajaisten yhteydessä esiteltiin myös uutta VAU!HAUTOMO-konseptia. Kyseessä on maksuton palvelu, jossa yrittäjä saa apua ja sparrausta liikeideoiden kehittelyyn ja kaupallistamiseen. Hautomossa hyödynnetään monipuolisesti digitaalisia työkaluja, ja samalla se tarjoaa yrittäjälle myös verkoston tuen.

Projektipäällikkö Timo Liimatainen kannustaa yrittäjiä ottamaan yhteyttä NIHAKiin matalalla kynnyksellä ja ottamaan hihasta kiinni sopivan hetken tullen.

– Tälläkin hetkellä meillä on useita asiakkaita kehittelemässä yritysideoitaan. Skaala ulottuu yrittäjäksi aikovista niihin, joilla on jo vahvaa olemassa olevaa liiketoimintaa.

VAU!HAUTOMOa toteuttavat yhteistyössä NIHAK sekä Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin mikroyrittäjyyskeskus MicroENTRE.

Sekä Reisjärven että Haapajärven tilaisuuksissa paikalla oli myös kunnan johtoa keskustelemassa yritysten tarpeista. Esittelyvuoron saivat myös NIHAKin hankkeet, joiden kautta yritykset saavat monipuolista apua kehittämiseen, kasvuun ja kansainvälistymiseen.

Markku Laatikainen julkisti ensimmäistä kertaa Skick-sähköpotkukelkan Reisjärvellä
 

Oman innovaationsa syntytarinan kertoi oululainen yrittäjä Markku Laatikainen. Laatikaisen perustama start-up Arctic Rides Oy on tuomassa markkinoille Skick -sähköpotkukelkan, joka on suunniteltu ympärivuotiseen käyttöön. Kelkalla voi paitsi liikkua paikasta toiseen myös kuljettaa kevyitä kuormia, kuten harrastusvälineitä tai vaikkapa ruokalähetyksiä.

Tarvitaan lukuisia vaiheita, ennen kuin käsillä on valmis, toimiva ja markkinoille sopiva tuote. Olennaista on löytää ympärille oikeat ihmiset, hakea apua ja osaamista, testata ja kerätä palautetta. Kaiken pohjana on kuitenkin idea ja sille selkeä tarve.

Laatikaisen mukaan maaseutumainen alue on mainio kasvualusta uusille innovaatioille, sillä täällä on totuttu etsimään ratkaisuja ja tekemään asioita itse.

– Itse olen hyvä esimerkki siitä, että omia ideoita kannattaa lähteä viemään eteenpäin. Apua kyllä löytyy, Suomessa on hyvät yrityspalvelut ja tällaisia mahdollisuuksia kuin VAU!HAUS, Laatikainen totesi.

Yhteisölliset työtilat ovat olleet NIHAKin tarjonnassa jo vuodesta 2018. VAU!HAUS löytyy nykyään alueen jokaisesta viidestä kunnasta, ja kesästä 2021 alkaen tilojen käyttö on ollut maksutonta.

VAU!HAUS-yhteistyötilat palvelevat etenkin pienyrittäjiä ja etätyöntekijöitä. Ne tarjoavat työpisteen tilapäiseen tai pidempiaikaiseen tarpeeseen, mutta myös mahdollisuuden tavata muita yrittäjiä ja verkostoitua.


VAU!HAUS palveluun voi tutustua tarkemmin tästä linkistä.

VAU!HAUTOMO yhteyshenkilö Timo Liimatainen, puh. 044 445 7001

Teksti ja kuvat: Hanna Perkkiö

Muuta ajankohtaista

Yritysten digiosaaminen kuntoon yhteispelillä

Nopeasti muuttuvassa maailmassa yritysten on jatkuvasti huolehdittava osaamisen päivittämisestä. NIHAK auttaa alueen yrityksiä vastaamaan tähän haasteeseen tarjoamalla räätälöityä koulutusta ja asiantuntijapalveluja. Yrityksillä on nyt hyvä

Yritysmarkkinoilla kohdattiin yrityskauppojen ytimessä

Keski-Pohjanmaan Yritysmarkkinat keräsivät lauantaina 20.4. noin 80 myyjää, ostajaa ja asiantuntijaa yrityskauppojen äärelle Nivalaan. Tapahtumajärjestelyt saivat osallistujilta kiitosta ja vilkkaat keskustelut enteilivät hyvää yrityskaupparintamalla. Jo

Verkostoja, vertaistukea ja vaikuttamisen kanavia

Yrittäjäyhdistykset toimivat paikallisten yrittäjien parhaaksi, ja ne ovat myös NIHAKin tärkeitä kumppaneita. Hyvä esimerkki yhteistyöstä ovat eri paikkakunnilla järjestettävät yrittäjien aamukahvit. Paikalliset yrittäjäyhdistykset ovat NIHAKin