Uutiskirje

Vauhtia uusille liikeideoille 

NIHAKin yrityspalvelut ja VAU!HAUTOMO auttavat startup-yrityksiä rakentamaan uutta liiketoimintaa.

Startup-yritykset ovat nuoria, kasvuhakuisia yrityksiä, jotka usein syntyvät jonkin innovaation ympärille. Myös yrityspalvelujen näkökulmasta uuden ja erilaisen liikeidean hiominen on erilaista kuin perinteisillä liiketoiminta-aloilla. 

– Ratkaistavia asioita on huomattavasti enemmän. Jo ansaintalogiikan määrittäminen saattaa olla haasteellista, ja rahoituksen saaminen ei aina ole yksinkertaista. Autamme muun muassa idean työstämisessä ja ulkopuolisen rahoituksen hankkimisessa. Myöhemmässä vaiheessa kuvioon voivat tulla esimerkiksi enkelisijoittajat tai joukkorahoitus, NIHAKin yrityspalvelupäällikkö Marika Kumpula kertoo.  

NIHAK on käynnistänyt startup-yritysten palvelemiseksi VAU!HAUTOMO-palvelun, joka tekee tiivistä yhteistyötä kuntien yrityspalvelupäälliköiden kanssa. Lisäksi yrityksille voidaan hankkia palvelua ulkopuolisilta asiantuntijoilta.   

– Meitä on NIHAKilla töissä lähes 20 ihmistä ja heillä lisäksi omat asiantuntijaverkostonsa. Yritysidean ympärille pyritään aina rakentamaan yrityksen tarpeen pohjalta paras mahdollinen tiimi, joka auttaa idean jalostamisessa liiketoiminnaksi.  

Vuoden 2022 aikana kiinnostus VAU!HAUTOMOn toimintaa kohtaan kasvoi reippaasti, ja tällä hetkellä mukana on lähes 50 osallistujaa. 

– Mukaan on saatu paljon erinomaisia uusia yrittäjiä. Osalla on haave ensimmäisen yrityksen perustamisesta ja ajatus siitä, mitä se voisi käsittää. Toisaalta mukana on myös kokeneita yrittäjiä, joilla on jokin uusi idea. Kaikkia on pystytty auttamaan, projektipäällikkö Timo Liimatainen sanoo.  

VAU!HAUTOMO tarjoaa asiantuntijoiden kokemusta ja näkemystä yritysidean sparraukseen. Yksittäisten yritysten neuvonta on yksi tärkeä toimintamuoto, minkä lisäksi järjestetään yhteisiä valmennus- ja sparrauspäiviä. Hautomo tarjoaa myös tukea startup-idean esittelyyn esimerkiksi erilaisissa kilpailuissa ja sijoittajatapahtumissa.  

– Yrittäjä itse on aina ykkösenä ja se joka päättää, mitä tehdään. Usein halutaan kuitenkin keskustelukumppani, jonka kanssa voi luottamuksellisesti puhua. Mitä villimpi ja uudempi idea on, sitä enemmän siihen tarvitaan sparrausta. Ideat saattavat kehittelyn aikana myös muuttua paljonkin lähtöpisteeseen verrattuna, Liimatainen toteaa. 

Muuta ajankohtaista

Droneista uutta liiketoimintaa

Oletko koskaan ajatellut, kuinka dronet voisivat tuottaa lisäarvoa yrityksellesi tai kuinka miehittämättömät järjestelmät voisivat helpottaa työtäsi, luoda ainutlaatuisia mahdollisuuksia, vahvistaa kestävää kehitystä, nopeuttaa työtehtäviä, vähentää

Kasvua uusiutuvan energian rakentamisesta

Verkostoitumalla voi pienikin yritys kasvattaa hartioitaan ja päästä mukaan isoihin hankkeisiin. Oman kasvupolkunsa on löytänyt Infratiera Oy, joka toimii uusiutuvan energian sektorilla jakelu- ja siirtoverkkojen

Aloite: Vetyputki rannikolta Jokilaaksoihin

Pohjois-Pohjanmaan eteläosan toimijat ovat laatineet yhteisen kannanoton, jonka tarkoituksena on tuoda esiin tahtotila tulevaisuuden vetyverkoston kehittämiseksi alueella, sekä esitettyä linjausta puoltavat syyt. Kannanoton tavoitteena on